Pääministeri Juha Sipilä (kesk) katsoo, että puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) kommentit perustuslakiasiantuntijoista alkavat olla siinä rajoilla, millaista keskustelua hän toivoo hallituksen käyvän. Hallituksen ei pidä ohjailla, mitä asiantuntijoita eduskunnassa kuullaan, Sipilä linjaa.

Niinistö on sättinyt oikeustieteen professoreita Juha Lavapuroa ja Martin Scheininiä ”perustuslakitalebaneiksi”.

LUE TARKEMMIN: Ministeri Niinistöltä rajut syytökset: ”Palkkio 670–1340 €/lausunto – perustuslakitalebanit saivat tahtonsa läpi”

”Sanotaan, että rajoilla aletaan olla”, Sipilä toteaa.

”Kyllä meille on nyt äärimmäisen tärkeää se, että hallitus nauttii eduskunnan luottamusta eikä päinvastoin. Meidän hallituksen tehtävä ei ole ohjata eduskunnan toimintaa tai eduskunnan käyttämiä asiantuntijoita. Sanoin sen hyvin selvästi tuossa pääministerin haastattelutunnilla myöskin”, hän jatkaa viitaten sunnuntaina Ylellä antamaan haastatteluun.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson sekä vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö ovat vaatineet Sipilää puuttumaan Niinistön puheisiin. Aiemmin opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) on sanonut, ettei hän halua selitellä tai puolustella Niinistön sanavalintoja. Kokoomuksen konkarikansanedustaja Ben Zyskowicz totesi MTV:llä, etteivät Niinistön kommentit ole asianmukaisia.

LISÄÄ AIHEESTA:

Li Andersson hurjistui Jussi Niinistön puheista: ”Juha Sipilä ei voi olla hiljaa – vaientamisyritys”

”Täysin sopimatonta käytöstä ministeriltä – samaa sarjaa kuin Sipilän kaiken maailman dosentit”