Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä (kesk) valaa taistelutahtoa gallupkärjestä jääneen puolueen kenttäväkeen. Turussa keskustan puoluevaltuustossa puhunut Sipilä varoitteli sdp:n ja kokoomuksen muodostamasta sinipunaisesta hallituksesta.

”Huhut kertovat, että Helsingin kabineteissa rakennetaan sinipunaa jo toden teolla, niin sanottua uutta kasvun hallitusta”, Sipilä sanoo puheessaan.

Sinipunan ja sdp:n valtiovarainministerien hän arvosteli käyneen Suomelle ”todella kalliiksi”.

”Viime kaudella 2011-2015 sinipunan johdolla kasvoivat kolme asiaa: velka, verot ja työttömyys”, Sipilä sätti.

Kokoomukselle ja sdp:lle on mitattu gallupeissa noin 20 prosentin tuloksia, kun samaan aikaan keskustan kannatus tuntuu jumittuneen 15-16 prosentin tuntumaan. Politiikan toimittaja ja entinen tutkija Erkka Railo kirjoitti Must Readissa aiemmin tällä viikolla, että viimeisen kuuden kuukauden aikana puolueiden kannatuksessa tapahtuvat muutokset ovat tavallisesti pieniä.

Sipilä kuitenkin muistutti keskustalaisia Esko Ahosta ja vuoden 1995 vaalien ihmeestä.

”Vaikean laman ja repivän EU-taiston jälkeen Keskusta nosti puheenjohtaja, pääministeri Esko Ahon johdolla kannatuksen kolmessa kuukaudessa 19,8 prosenttiin. Lähes poikkeuksetta gallupit ovat menneet uusiksi eduskuntavaaleja edeltävien kuukausien aikana. Aikaa on riittävästi”, Sipilä vakuuttaa.

”Meidän on käännettävä puolue yhdessä voittavaan vaaliasentoon.”

Samalla hän linjasi, että keskusta on vastavoima ”ainakin kolmelle asialle: vapaavuorelais- vihervasemmistolaiselle keskittämispolitiikalle, korporaatioiden sinipunalle sekä valheellisia lupauksia antavalle populismille.

Populismista Sipilä sätti oppositiota, joka hänen mukaansa käy ”lupauksillaan jatkuvaa vaalikampanjaa”.

”Antaa rellestyksen vielä hetki jatkua, mutta on turha luulla, että päästämme opposition talven kampanjakuukausina vähällä. Vastuunkannon tosiasioita ei voi paeta yksikään puolue. Lupaukset ovat nyt jo ylisuuria. Nahkurin orsilla tavataan”, Sipilä lähetti terveiset oppositioon.

Puheensa päätteeksi Sipilä lupasi keskustalaisten aktiivien yleisölle, ettei puolue jää tulevissa kevään vaaleissa katsomoon.

”Vapise sinipuna. Vaalitaistelu on alkanut.”

LUE MYÖS:

Sipilä: Työllisyysasteessa 1%=1,4 Mrd.€ – ”Kyllä, kuulitte oikein”

Andersson ja Sipilä varoittavat perussuomalaisten demonisoinnista – Orpo ja Rinne tyrmäsivät hallitusyhteistyön heti

Näkökulma: Juha Sipilän alamäki alkoi 25.11.2016 torniolaisessa hotellihuoneessa