Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) pitää Yhdysvaltain presidentin kuohuttanutta lausuntoa sekavana. Hän kommentoi asiaa MTV:n Huomenta Suomessa.

Yhdysvalloissa on noussut kohu Donald Trumpin esiintymisestä Helsingin huippukokouksen tiedotustilaisuudessa, missä hän myötäili Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ja tyrmäsi omien virkamiestensä tutkinnan Venäjän sekaantumisesta maan vaaleihin vuonna 2016. Putin kielsi jyrkästi Venäjän syyllistyneen moiseen. Lue lisää: Trump raivostutti tukijansakin: ”Häpeällistä”, ”Maanpetturi”, ”Vakavin virhe”

Sipilä kehui Huomenta Suomessa huippukokouksen järjestelyjä ja kiitti satoja ihmisiä, ”jotka ovat keskseyttäneet lomansa” ja mahdollistaneet kokouksen järjestämisen. Maanantaina Sipilä sanoi, että hallitus maksaa kokouksen viulut. Lue tarkemmin: Juha Sipilä: Hallitus on kokoontumisvalmiudessa Trumpin ja Putinin takia – ”Hallitushan maksaa viulut”

Kokouksen sisällöistä Sipilä totesi nostavansa ylimmäiseksi Syyrian tilanteen käsittelyn ja Iranin ydinsopimuksen ja huomautti, että ”siellä oli paljon sellaisia asioita, jotka ovat meille tärkeitä”.

Toimittaja kysyi, onko amerikkalaismedia nostanut kohun turhaan.

–Täytyy myöntää, että kun seurasin tuota tiedotustilaisuutta, niin olihan tämä keskusteluosuus kyllä aika sekava ja aika yllättäväkin, Sipilä vastasi.

Sipilä tarkoitti juuri Trumpin lausuntoa, josta Yhdysvalloissakin on kohistu. Hän huomautti, että kyseinen osuus oli tiedotustilaisuudessa lopulta varsin pitkä ja totesi, että Yhdysvaltain sisäpoliittinen tilanne ”totta kai” heijastui tilanteeseen.

–Kyllä siitä varsin sekava mielikuva itsellenikin jäi, Sipilä sanoi Huomenta Suomessa.

Lue myös:

Trump raivostutti tukijansakin: ”Häpeällistä”, ”Maanpetturi”, ”Vakavin virhe”

Trump yllätti rajuilla väitteillään – Tutkija Ylelle: ”Kumpi ja Kampi tappeli, Suomi voitti”

Järkytys Trumpin puheista leviää USA:ssa: ”Ehkä häpeällisin esiintyminen Yhdysvaltain presidentiltä”

Näin UM selittää outoa välikohtausta Presidentinlinnassa: ”Jos jollain on joku paperi laukussa, niin yleensä se ei laukaise mitään hälyttimiä”

Sauli Niinistö: ”Puhuimme Euroopan merkityksestä ja sotilaallisesta harjoitustoiminnasta, jota Itämerenkin alueella käydään”