Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä vakuutti perjantaina, että hallitus vie sote-uudistuksen maaliin.

–On tullut täysin selväksi, että lakien eduskuntakäsittely kestää odotettua kauemmin. Hallituksesta ja hallituspuolueista eduskunnassa tämä ei jää kiinni, meillä on valmius antaa vastineemme valiokunnalle tarvittaessa jo ensi viikolla. Hallitus on myös yhtenäinen ja viemme tämän maaliin, Sipilä sanoi avatessaan keskustan puoluekokouksen Sotkamossa.

– Kuten ennustin ‐vastustus on kova ja näemme vielä monta näytelmää asiassa. Nyt on tärkeintä muistaa se, että Suomelle tärkeintä on uudistuksen aikaansaaminen – viedään tämä nyt vaan bolshevistisella rauhallisuudella maaliin, hän jatkoi.

Sipilän mainitsema "bolshevistinen rauhallisuus" on herättänyt ihmetystä. Hän selitti termiä myöhemmin perjantaina.

-Se on termi, jota olen käyttänyt 30 vuotta. Se tarkoittaa äärimmäistä rauhallisuutta. Mulla ei sille termille ole sen kummempaa historiaa, Sipilä totesi IL-TV:lle.

Perjantaina julkaistun Alma-tutkimuksen mukaan suomalaisista vain 18 prosenttia näyttää nyt vihreää valoa sotelle. Hallituspuolueista keskusta on ainoa, jossa uudistus saa tukea. Kokoomuksen ja sinisten äänestäjissä on enemmän uudistuksen vastustajia kuin kannattajia.

Lue myös:

Petteri Orpo sote-kyselyn murskaluvuista: ”Niin hirveä hässäkkä – en ihmettele yhtään”

Alma-tutkimus: Alle viidennes suomalaisista kannattaa sotea – kokoomukselle surkea luku

Alma-analyysi: Veret seisauttava tutkimustulos – Mitä hallitukselle jää jäljelle?

Hallitukselle kylmää vettä niskaan – näissä tunnelmissa puoluekokoukset alkavat