Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kommentoi blogissaan viimeaikaisia väkivallantekoja, jotka ”huolestuttavat laajalti ihmisiä ja heikentävät turvallisuudentunnettamme”. Sipilä viittaa niin Helsingin Asema-aukion kuin Kajaanin Otanmäen tapausta.

Hän pitää hyvänä, että sisäministeri Paula Risikko (kok.) selvittää väkivaltaisten järjestöjen laillisuutta uudemman kerran , vaikka viimeksi asiaa tutkittiin vuonna 2013.

– Osana sisäisen turvallisuuden selonteon toimeenpanoa on myös syytä selvittää, onko lainsäädäntömme ajan tasalla vihapuheisiin ja -tekoihin puuttumiseksi. Erityisesti internetissä ja sosiaalisessa mediassa keskustelu helposti karkaa käsistä. Puhekin on teko, Sipilä kirjoittaa.

– Myös keskustelu maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista jatkuu - ja viime päivinä siihen on tullut vakava lisäsävy. Vastakkainasettelu on omiaan ruokkimaan kärjistynyttä ilmapiiriä, Sipilä jatkaa.

– Suomi ei menesty vastakkainasettelulla, sitä lisäämällä murennamme yhteiskuntaamme. Vihapuheet ja -teot on tuomittava. Jokaisen on koettava olonsa turvalliseksi ja arvostetuksi, se ei ole pois keneltäkään toiselta. Ihmisarvo on jakamaton, Sipilä kirjoittaa.

Lue myös:

”Noloja vätyksiä” – Jari Tervo ärähti Suomen johtaville poliitikoille MTV:llä

Äärioikeisto Suomessa -kirjoittajat: ”Väkivaltaiseen natsismiin voi puuttua heti”