Pääministeri Juha Sipilä (kesk) vetoaa malttiin työmarkkinoilla, kun hallitus on saanut eduskunnalta luottamuksen poikkeuksellisessa äänestyksessä, joka käsitteli pääasiallisesti hallituksen vielä valmistelevaa lakiesitystä irtisanomissuojan keventämisestä pienissä yrityksissä.

Hallitus sai eduskunnalta luottamuksen äänin 101-73. Tyhjää äänesti 8 ja poissa oli 17 kansanedustajaa.

”Nyt eduskunta on selvästi linjannut yli hallitus-oppositio-rajan, että näitä työllistämistoimia, jotka ovat tuottaneet tulosta jatketaan mukaan lukien tämä vaikutuksiltaan ja merkitykseltään pieni asia [irtisanomissuojan heikentäminen pienissä yrityksissä]”, Sipilä sanoo äänestyksen jälkeen.

Ammattiliitot JHL, Super ja Tehy ovat ilmoittaneet tänään uusista työtaistelutoimista. Lue lisää: Nyt tuli kova ilmoitus: Kahden päivän lakko alkaa 22.10.2018

Pääministeri Juha Sipilä vetosi eduskunnan äänestyksen jälkeen malttiin ja harkintaan.

Sunnuntaina vetositte Pääministerin haastattelutunnilla, että eduskuntaa vastaan ei pitäisi lakkoilla. Mitä mieltä olette tänään julkistetuista uusista työtaistelutoimista?

”Eduskunnan kanta on nyt hyvin selvä ja eduskunta on Suomessa korkein demokraattinen päätöksentekoelin. Nyt kyllä kannattaa käyttää harkintaa ja malttia tästä eteenpäin”, Sipilä toteaa.

”Kehotan vakavaan harkintaan ja malttiin. Nyt mennään eteenpäin sen mukaan, miten eduskunta on asian linjannut”, hän vakuuttaa.

Sipilä korostaa, että irtisanomissuojan keventäminen pienissä alle 10 hengen yrityksissä on ”sinänsä hyvin pieni”.

”Edelleenkin Suomessa tämän muutoksen jälkeenkin vaaditaan painavat ja asialliset perusteet irtisanomiselle. Tässä on varmasti väärääkin tietoa liikkeellä. Kevein perustein ei Suomessa tämän jälkeenkään irtisanomista pysty tekemään”, Sipilä linjaa.

LUE MYÖS: Ministereiden käytös hämmästytti eduskunnassa – Puhemiehistö puuttui asiaan