Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kommentoi kovin sanoin Jussi Halla-ahon ja myös Paavo Väyrysen politiikkaa Ylen ja Kalevan Puolen Suomen vaalitentissä.

Puoluejohtajilta kysyttiin tentissä, yllättikö heitä se, että Suomeen muualta tulleet ovat syyllistyneet seksuaalirikoksiin.

”En ole yllättynyt siitä, että maahanmuuttajien keskuudessa tällaiset rikokset ovat yleisempiä, koska se on tilastollinen fakta, että näin on. Kukaan ei niitä hyväksy, kukaan ei tänne sellaisia rikoksentekijöitä halua”, Sipilä aloitti puheenvuoronsa.

”Se, mikä minut on yllättänyt, on se, että näin hirvittävillä asioilla – kuolemalla, raiskausrikoksilla – flirttaillaan ja haetaan valtaa. Tämä on iljettävää tässä politiikassa. Meillä on kaikilla yhteinen tahtotila ratkaista tämä asia. Kukaan ei tällaisia hyväksy eikä halua. Tämä flirttailu tällä asialla, tämä on kyllä iljettävää”, Sipilä sanoi.

LUE MYÖS: ”Sähkön siirtohinnat järjettömiä” – Antti Rinteeltä ja Juha Sipilältä kova veto vaalitentissä: Kaikki sähköverkot julkiseen omistukseen

Sipilältä tentattiin muutamaankin kertaan, ketkä flirttailevat seksuaalirikosasialla.

”Kyllä tämä herra tässä vieressä ja pari pykälää tuonnepäin oleva herra flirttailevat tällä asialla”, Sipilä sanoi.

Sipilän vieressä tentissä istui perussuomalaisten puheenjohtaja Halla-aho. Muutaman tuolin päässä istui Tähtiliikkeen Paavo Väyrynen.

LUE MYÖS: Jussi Halla-aho tulistui: ”Mitäköhän Yle sanoisi, jos tällaista tehtäisiin Venäjällä?”

Halla-aho vastasi myöhemmin tentissä Sipilän kritiikkiin.

”Me ollaan vähän erikoisessa tilanteessa. Jos näistä asioista varoittaa etukäteen, se on perusteetonta pelottelua. Jos niistä muistuttaa jälkikäteen, se on iljettävää flirttailua rikoksilla. Haluaisin tietää: Milloin on sopiva hetki puhua maahanmuuttoon liittyvistä lieveilmiöistä?” Halla-aho sanoi.

Halla-ahon mielestä Sipilällä on ”erittäin raskas henkilökohtainen vastuu”, sillä turvapaikanhakijoiden suuren määrän tulon alkaessa vuonna 2015 Sipilä pääministerinä tarjosi kotiaan turvapaikanhakijoiden käyttöön. Halla-ahon mukaan tämä ”avoin kutsu levisi reaaliajassa pitkin arabiankielistä mediaa”.

LUE MYÖS: Juha Sipilä kertoi haastattelutunnilla, miksi lupasi kotinsa turvapaikanhakijoille: ”Onneksi tuo perhe on nyt turvassa muualla”

Sipilä vastasi tunnistavansa maahanmuuton ongelmat ja totesi, että tuomittujen esimerkiksi Irakiin palauttaminen on hyvin hankalaa.

”Mitä tulee tähän kodinluovutusasiaan. Tietäisitpä, vieressä istuva ystäväni, minkälaisesta tilanteesta tuo perhe oli lähdössä. Neljä lasta, kristitty perhe muslimimaassa, tappouhkausten alla. Tuota minä en politiikassa…Jos minä häviän vaalit sen takia, että tarjosin heille kotiani, turvaani, tälle perheelle, niin mä olen valmis heti luopumaan vallasta ja politiikasta, jos tämä menee tähän.”

Sipilän johtama keskusta on ollut kannatuksessa syöksykierteessä gallupeissa. Halla-ahon perussuomalaiset on puolestaan noussut jatkuvasti viime mittuauksissa. LUE LISÄÄ: Ylen gallup: Perussuomalaiset jyräsi kolmanneksi – lähestyy kokoomusta

LUE MYÖS: Petteri Orpolta selitys vuoden 2015 tapahtumille: ”Me emme voineet pysäyttää – He olisivat voineet hakea turvapaikkaa joka tapauksessa”