Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ilmoitti tänään eduskunnan kyselytunnilla, ettei aio enää olla yhteydessä toimittajiin koskien uutisten ja artikkeleiden oikaisuja.

– En ole enää yhteydessä toimittajiin ja toimituksiin, vaan oikaisen ne toisella tavalla, Sipilä ilmoitti.

Hän sanoi pitävänsä kuitenkin oikeutettuna sitä, että poliitikko voi ottaa yhteyttä lehteen ja pyytää oikaisemaan virheellisen tiedon. Sipilän mukaan hän ei kuitenkaan aio enää näin tehdä. Sipilä ei paljastanut, miten hän oikaisuja jatkossa vaatii.

Opposition edustajat tenttasivat Sipilää useilla kysymyksillä ja erilaisin sanankääntein Yleen liittyvästä kohusta.

Sipilä vastasi näihin kaikkiin kysymyksiin samalla tavalla. Hän toisti kerta toisensa jälkeen, että hänen kritiikkinsä tarkoituksena oli ainoastaan tuoda ilmi, että hän olisi halunnut tulla kuulluksi Terrafamea ja Katera Steeliä koskevassa jutussa.

Ylen toimittaja Salla Vuorikoski julkaisi tänään Sipilän ja hänen itsensä välisen viestinvaihdon liittyen Vuorikosken viime perjantaiseen juttuun Sipilän sukulaisten yrityksen Terrafame-kaupoista. Vuorikoski ei kysynyt Ylen uutisjohdolta lupaa julkaista viestit. Lue lisää: Ylen toimittaja julkaisi Juha Sipilän kohuviestit

Tämän lisäksi Ylen vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen on kertonut keskustelleensa pääministerin kanssa aiheesta. Eilen A-studiossa nousivat esiin "muut kuin journalistiset syyt" hyllyttää Sipilää koskevaa uutisia. Lue lisää: Ylen tähtitoimittaja grillasi omaa pomoaan suorassa lähetyksessä: ”Miksi en saanut kertoa tästä?”

Lue kaikki Uuden Suomen uutiset aiheesta tästä!