Ex-pääministeri Juha Sipilän (kesk) kommentti tänään maanantaina valtiovarainministerin pestistä on herättänyt huomiota sosiaalisessa mediassa.

”Kyllä minulle tehtävät kansakunnan kusitolppana riittävät”, sanoi Sipilä kysyttäessä, kiinnostaako valtiovarainministerin salkku häntä.

”On vaaleilla valitulta erikoista puhua ministeriydestä ’kansakunnan kusitolppana olemisena’. Ministerin tehtävä on raskas, aina ei kiitosta saa. Ymmärrettävää olla työtä hakematta. Työn arvostusta ei silti lisätä puheella, joka vahvistaa jännitettä päättäjien ja kansan välillä”, kommentoi vihreiden europarlamentaarikko Ville Niinistö.

”Ilmaisu ei sovi tuon tehtävän arvokkaaseen luonteeseen. Vivahtaa myös uhriutuminen suuntaan ikävällä tavalla”, kommentoi oikeushistorian professori Jukka Kekkonen.

”Enpä erityisemmin arvosta ex-pääministerin kusitolppa-puheita. Joo, poliitikkona joutuu tekemään vaikeita päätöksiä ja saa jatkuvasti tyytymätöntä palautetta, mutta itse pääministeriksi pyritään. Ja ihan hyvää korvaustakin siitä vaivasta saa”, kommentoi Turun kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jukka Vornanen (vihr).

Toisaalta Sipilä saa myös kiitosta suorapuheisuudestaan.

”Tyyli voi olla karkea, mutta onko joku sitä mieltä, että Sipilä EI ollut kansakunnan kusitolppa?” kysyy sinisten Tiina Ahva.

Kyseessä tosin ei ole ensimmäinen kerta, kun Sipilä viittaa poliitikon työhön tuolla karkealla ilmaisulla. Hän käytti kusitolppatermiä myös pääministeritentissä vuonna 2015. Alun alkaen sanonta on peräisin keskustan pitkäaikaiselta kansanedustajalta Hannes Manniselta.

LUE ARKISTOJUTTU: