Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Riikka Pakarisen. Hän aloittaa tehtävässään 1. tammikuuta.

Keskustan entinen varapuheenjohtaja ja europarlamentaarikko Pakarinen on ollut kaksi viime vuotta pääministeri Juha Sipilän (kesk) EU-asioiden neuvonantajana.

Hän on ollut myös Metsäteollisuuden edunvalvontapäällikkönä ja johtoryhmän jäsenenä.

”Panimoala on paitsi merkittävä suomalainen työllistäjä, myös monella tapaa edelläkävijä vastuullisten käytäntöjen kehittämisessä. On tärkeää varmistaa, että panimoala säilyy jatkossakin elinvoimaisena. Jos verotusta ei saada vietyä lähemmäksi eurooppalaista keskitasoa, on vaarana, että työt ja verotulot pakenevat kohtuullisempien kulujen perässä muualle Eurooppaan”, Pakarinen toteaa tiedotteessa.

Panimoteollisuus työllistää suoraan noin 1700 ja koko arvoketjussa työntekijöitä on noin 26 000. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuus kerryttää valtion kassaan vuosittain yli kaksi miljardia euroa.

Panimoliitto halusi toimitusjohtajan, jolla on tuoreita näkemyksiä ja kyky rakentaa yhteistyötä yhteiskunnan eri toimijoiden kanssa.

”Pohdin pitkään asettumista ehdolle tulevan kevään eduskunta- tai eurovaaleissa. Politiikka ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen ovat aina olleet minulle sydämenasioita. Kun otin vastaan Panimoliiton toimitusjohtajan tehtävän, päätin samalla, että en asetu ehdolle vuoden 2019 vaaleissa”, Pakarinen sanoo.

”Rekrytointiprosessi on ollut pitkä. Halusimme varmistua siitä, että tehtävään saadaan tarvittavaa osaamista ja uudistumiskykyä. Riikka Pakarisella on vahvat näytöt yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja edunvalvonnasta. Olemme hyvin iloisia saadessamme hänet Panimoliiton toimitusjohtajaksi”, toteaa Panimoliiton hallituksen puheenjohtaja Lasse Aho.