Suurimman oppositiopuolueen sdp:n kansanedustaja Jukka Gustafsson nosti eduskunnan kyselytunnilla esiin pääministeri Juha Sipilän (kesk) omat sanat hoivayhtiöistä.

Uusi Suomi kertoi tällä viikolla Sipilän väläyttävän, että osakeyhtiö saattaa olla väärä yritysmuoto hoiva-alalla. LUE LISÄÄ: Juha Sipilä väläyttää: Osakeyhtiö väärä yhtiömuoto hoiva-alalla – ”Kuinka paljon sitä voittoa tehdään ja mikä on se järjestys?”

Gustafsson kysyi Sipilältä, mitä hän tarkoitti kommenteillaan.

”Aina tällaisessa tilanteessa kun puhutaan vanhusten laadukkaasta hoidosta, arvot pitää olla päätöksentekoa ohjaava asia numero yksi”, Sipilä vastasi.

”Tämän pitäisi olla itsestään selvää kaikille. Jokainen suomalainen vanhus ansaitsee arvokkaan ja laadukkaan hoidon. Sen pitää olla sinne yhteisön arvoihin kirjattu”, Sipilä jatkoi.

LUE MYÖS: Esperi Caresta paljastuu yhä erikoisempia piirteitä – Sätti tarkastajia: ”Miksi työntekijöitä kuunnellaan, ovat epäluotettavia”

Gustafsson liitti jatkokysymyksessään Sipilän kommentit sote-uudistukseen.

”Olette ajaneet kohta neljän vuoden ajan markkina-sotea. Tämä teidän mallinne siis johtaa siiihen että vanhuksia hoidetaan jatkossa yhä enemmän markkinoiden ehdoilla”, Gustafsson sanoi.

”Olisi parempi vielä nyt arvioida markkina-sote uudelleen, kun se teidänkään mielestä ei sovi hoitoalalle”, Gustafsson sanoi.

”Kumpi teidän arvoissanne menee edelle: lähes kuuden miljardin euron markkinoiden avaaminen yrityksille vai ihmisarvoisen vanhuuden tarjoaminen kaikille?” Gustafsson kysyi.

”Ehdottomasti tuo jälkimmäinen”, Sipilä vastasi.

”Juuri sen takia teemme sote-uudistusta, että saamme järjestyksen tähän hommaan”, pääministeri jatkoi.

Sipilän mukaan sote-uudistus toisi samat säännöt julkiselle ja yksityiselle puolelle, leveämmät hartiat palveluiden järjestämiseen ja paremmat resurssit valvontaan.

LUE MYÖS:

Esperi takoo nyt naismiljonäärejä Suomeen – Toimitusjohtaja ei enää pysy laskuissa mukana

Nyt tuli vahvistus hallitukselta: Vanhuspalvelulain muutostyö alkaa heti – Hoitajien määrä ja riittävyys mukana