Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä linjaa, että seuraavalla vaalikaudella Suomen työllisyysaste pyritään nostamaan 75 prosenttiin.

”Edellisen hallituksen perintö oli karmiva. Nyt Suomen talous laitettiin kuntoon. 140 000 suomalaista enemmän herää aamuisin töihin. Työllisyyden lisääminen on myös parasta aluepolitiikkaa. Puolue lupaa jatkaa tällä vaalikaudella aloitettua työtä, jotta neljän seuraavan vuoden aikana yli 100 000 ihmistä saisi työpaikan ja työllisyysaste nousisi 75 prosenttiin”, Sipilä sanoi keskustan vaalikampanjan avaustilaisuudessa Helsingissä lauantaina.

”Miten tämä kaikki rahoitetaan? Yksi prosenttiyksikkö työllisyysasteessa tuo julkiseen varaan liikkumavaraa 1-1,4 miljardia. Kuvitelkaa, kuinka merkittävä on yksi prosenttiyksikkö”, hän jatkoi.

Vaaliohjelman mukaan keskustan tavoitteena seuraavalla vaalikaudella on, että Suomen suhteellinen velkaantuminen pienenee edelleen eikä velan euromäärä kasva.

Puolue linjaa myös, että puolustusvoimien hävittäjähankinnat on tehtävä puolueiden kesken sovitusti siten, että palveluita ja etuuksia ei aseteta hankintojen kanssa vastakkain.

Keskusta lähtee eduskuntavaaleihin perheet, ilmasto ja koko Suomesta huolehtiminen kärkiteemoinaan. Myös sivistys, turvallisuus ja suomalainen ruoka nostetaan vahvasti esiin.

”Jokaisella on oikeus työhön, koko maasta on pidettävä huolta ja perheiden pärjäämistä on tuettava. Perhevapaauudistus on tehtävä - lasten ja perheiden ehdolla. Keskusta tahtoo lisätä isien osuutta perhevapaissa ja säilyttää kotihoidon tuen. Olemme valmiita käyttämään tähän euroja”, Sipilä sanoi.

Puolue haluaa perhevapaa- uudistuksen, joka lähtee perheiden tarpeista. Harkinnanvarainen ylimääräinen lapsilisä, kunnallinen kotiapu, joustavat työajat, osa-aika- ja etätyö ovat puolueen mukaan esimerkkejä vanhemmuuden tukemiseen ja lapsiperheköyhyyden taittamiseen tarvittavista toimista.

”Jokainen ihminen muksusta mummoon tarvitsee rinnalleen toista, välittävää ihmistä. Itsemääräämisoikeus ja arvostava kohtelu koskee kaikkia. Keskusta korottaisi takuueläkettä ja varmistaisi jokaiselle ikäihmiselle yhden lämpimän aterian päivässä. Eläkkeelle siirtyville puolue ehdottaa lakisääteistä hyvinvointi- ja terveystarkastusta”, keskustan ohjelmatyöstä vastaava varapuheenjohtaja Katri Kulmuni sanoo.

Keskusta vaatii, että ilmaston hyväksi on tehtävä enemmän ja nopeammin. Lisäksi puolue haluaa yhä laajentaa elintarvikkeiden alkuperämerkintöjen pakollisuutta kaupoissa ja ravintoloissa. Alkutuottajille Keskusta vaatii parempaa neuvotteluasemaa ruokaketjussa ja epäreilujen kauppatapojen kitkemistä.

Lue myös:

”Aika on ohi, imago pilalla” - Keskustassa halutaan Juha Sipilälle haastajia

Yleisö räjähti nauruun – Sanna Marin hämmästyi Juha Sipilän heitosta