Tietovuotosivusto WikiLeaksin perustaja Julian Assange kertoo Iltalehdelle, että Suomessa on paljon WikiLeaksin salaisia tietolähteitä ja yhteistyökumppaneita.

Assange sanoo, että Suomen sijainti tekee sen asemasta erittäin mielenkiintoisen. Juuri tämän vuoksi Suomellakin on paljon asioita, "joita se haluaa peitellä".

- Totta kai Suomella on asioita, joita se haluaa peitellä. Kaikilla valtioilla on. On täysin virheellistä väittää, että Suomen valtio ei salailisi asioita.

Yksi tarkkaan varjelluista salaisuuksista on suojelupoliisin niin kutsuttu Tiitisen lista. Se on Assangen mukaan yksi sivuston halutuimmista asiakirjoista. Listalla olevien henkilöiden epäillään olleen yhteydessä Itä-Saksan turvallisuuspalvelu Stasiin.

-Sitä kovasti toivotaan julkaistavaksi. Saan sen tiimoilta paljon yhteydenottoja. Ja yhteydenottoja Suomesta ylipäänsä, Assange sanoo.

- Olen vastaanottanut kyseiseksi listaksi väitettyjä dokumentteja yhteensä kahdeksan kappaletta. Neljä niistä on jo osoittautunut tekaistuksi, loppuja kahlaamme läpi parhaillaan. Aika näyttää, paljastuuko sieltä aito versio kyseisestä, erittäin kiinnostavasta asiakirjasta, Assange kertoo Iltalehdelle.