Tahallista, julkisuushakuista provosointia, kommentoivat perussuomalaisten puoluesihteeri ja PS-Nuorten puheenjohtaja puolueen nuorisojärjestön vaikuttajan isänpäivätoivotusta ”valkoisille isille”.

Perussuomalaisten Nuorten Lapin piirin puheenjohtaja Johannes Sipola herätti sunnuntaina huomiota Twitterissä toivottamalla ”Kaikille valkoisille iseille hyvää isänpäivää!”. Twiitin kerätessä paheksuntaa hän ilmoitti halunneensa pitää esillä suomalaisten ”olemassaolon säilyttämistä” vastapainona sille, että valtavirtakulttuuri on hänen mukaansa ”kaikkea valkoista vastaan”.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalolle twiitti oli tullut vastaan ”jossain somevirrassa”.

”Vaikutti julkisuushakuiselta tahalliselta provosoinnilta. Nuorisojärjestö itsenäisenä toimijana puntaroinee asiaan reagoimista”, Slunga-Poutsalo viestii Uudelle Suomelle.

Hänen mukaansa nuorisojärjestön suuntaan ollaan tällaisissa tapauksissa tarvittaessa yhteydessä, mutta Sipolan twiitin vuoksi näin ei ole tehty. Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila suhtautuu twiittiin samoin kuin Slunga-Poutsalo.

”Twiitti on selkeä provo, johon somen perusteella on tartuttu.”

Voutilan mukaan PS-Nuoret ”ei ohjeista, kenelle sen piirijohtajat toivottavat hyvää isänpäivää”.

”PS-Nuoret ry toivotti ja toivottaa kaikille myös jatkossa hyvää isänpäivää”, väistyvä puheenjohtaja Voutila linjaa.

Voutila ei avaa, käydäänkö asiasta kirjoittajan kanssa keskustelua tai tuleeko siitä seuraamuksia. Hänen mukaansa jäsenasioita tai järjestön sisäisiä toimenpiteitä ei kommentoida julkisesti.