Suomalaiset anarkistit ovat ottaneet vastuun Vantaan Rekolassa junaradan turvalaitteistolle tehdystä tuhotyöstä. Anarkistit julkaisivat tiedotteen takku.net-sivustolla, joka on sittemmin kaatunut.

- Iskuun tarvitsimme vain sorkkaraudan, vessapaperia, muutaman kanisterillisen bensaa ja tulta. Mursimme oven ja käytimme sytytysnesteellä valeltua vessapaperia sytytyslankana, jotta ehtisimme rauhassa paeta paikalta ennen poliisin tai palokunnan saapumista, sivustolla sanottiin.

Syyksi iskuun anarkistit antavat median suhtautumisen noin viikko sitten julkaistuun tiedotteeseen, jossa otettiin vastuu useista sabotaasi-iskuista.

- Median törkeät syytökset Sosiaalikeskus Sataman tovereita vastaan ja romanisiirtolaisten sotkeminen iskuihin osoittaa vain sen millaisen pohjasakan kanssa olemme tekemisissä, sivustolla sanotaan.

Junaradan isku sekoittaa arvioiden mukaan koko tämän viikon ajan junaliikennettä.

Anarkistien ilmoituksesta kertoi ensimmäisenä Yle. Vantaan poliisissa tuhotyön tutkintaa johtavan Timo Nyyssösen mukaan poliisi on tietoinen anarkistien ilmoituksesta, mutta sen tarkemmin asiaa ei olla valmiita kommentoimaan, Yle kertoo.