Maahanmuutto gettouttaa kuntia ja vaikeuttaa asuntotilannetta, sanoo Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho.

Halla-ahon mukaan kaupunkien julkisessa asuntotuotannossa pitäisi asettaa etusijalle esimerkiksi työssäkäyvät. Hänen mukaansa maahanmuutto vaikeuttaa asuntotilannetta ja tekee kaupungeista sietämättömän kalliita pienituloisille työssäkäyville.

– Ainoa tapa hillitä gettoutumista ja yhteiskunnan sirpaloitumista on vähentää gettoutujien määrää. Tarvitaan sekä lainsäädäntöä että kuntien omia toimia. Julkisessa asuntotuotannossa ja asunnon tarjonnassa pitäisi asettaa etusijalle sellaiset ihmiset, joilla on kunnassa jotain järkevää tekemistä. Työtä tekevien ihmisten, sekä perheiden että sinkkujen, pitää pystyä asumaan kaupungissa, Halla-aho sanoo perussuomalaisten Tuumaustunti-tiedotustilaisuudessa.

Perussuomalaisten Tuumaustunti-tiedotustilaisuudessa esiintynyt helsinkiläinen Halla-aho sanoo, että maahanmuutto aiheuttaa ongelmia myös kouluissa.

– Maahanmuuttajaperheissä, etenkin muslimiperheissä, on usein paljon lapsia. Tämä merkitsee sitä, että jos maahanmuuttaja-asukkaita on jollakin alueelle esimerkiksi viidennes, heitä onkin alueen koululaisista jo puolet. Kouluissa tämä näkyy kulttuurisina törmäyksinä, oppimisvaikeuksina ja levottomuutena, minkä seurauksena maksukykyiset vanhemmat alkavat pohtia muuttoa toiselle oppilasalueelle, Halla-aho sanoo.

Helsinkiläinen Halla-aho arvioi myös, että pienemmissä kunnissa maahanmuuttajat ovat tärkeitä lähinnä valtion tukien vuoksi. Hän moitti tätä kuitenkin lyhytnäköiseksi.