Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho arvostelee tiukasti YK:n siirtolaisuusasiakirja GCM:ää. Halla-aho kutsuu sitä Euroopan parlamentissa pitämässään puheessa ”harhaanjohtavaksi ja vaaralliseksi asiakirjaksi”.

Hänen mukaansa asiakirja ei tarjoa ratkaisuja maahanmuuton käsittelyyn ja kaikkien EU-maiden tulisi vetäytyä siitä.

”Edessämme on vuosisata, jonka aikana Eurooppaan tulee kohdistumaan massiivinen muuttopaine Afrikasta ja Lähi-idästä”, Halla-aho ennustaa.

”Kyseessä on uhka meidän yhteiskuntiemme olemassaololle. Tämän mittakaavan ongelmaa ei voida ratkaista keskittymällä maahanmuuttopolitiikassa yksinomaan siirtolaisten oikeuksiin, tai avaamalla uusia laillisia väyliä Eurooppaan, tai hiljentämällä kritiikki vihapuhelainsäädännöllä”, hän jatkaa.

Halla-aho katsoo, että GCM:n sijaan Euroopassa tarvitaan ”tehokkaita työkaluja rajoittaaksemme massamaahanmuuttoa”.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari tiukkasi eduskunnassa viime torstain kyselytunnilta puolueen perustajalta, nykyisin sinisissä vaikuttavalta ulkoministeri Timo Soinilta, miksei GCM-asiakirjaa tuoda eduskunnan käsittelyyn. Huhtasaari myös hämmästeli, aiotaanko sopimus allekirjoittaa. Soini huomautti, ettei GCM:ää allekirjoiteta.

”Väitätte, että sitä ollaan allekirjoittamassa jossakin. Ei sitä olla allekirjoittamassa. Se menee normaalin YK-menettelytavan mukaan YK:n yleiskokoukseen päätöslauselmamenettelyllä äänestykseen. Pitäisi tietää tosiasiat, kun näitä asioita tuo esille ja kysyy. Ja kysymys on ohjenuorasta, neuvotellusta asiakirjasta YK:n piirissä”, Soini vastaa.

LUE MYÖS:

Timo Soinilla ja Laura Huhtasaarella kova yhteenotto GCM-paperista – ”Pitäisi tietää tosiasiat, kun näitä asioita tuo esille”