Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtajan Sebastian Tynkkysen erottaminen puolueesta oli ”heikko suoritus” perussuomalaiselta puolueelta, arvioi puolueen europarlamentaarikko Jussi Halla-aho.

– Minun mielestäni tämä ei ollut puolueelta millään tavalla oikein toimittu. En ota kantaa oikeastaan Tynkkysen tekemisiin, vaikka niissäkin olisi ollut paljon toivomisen varaa. Mutta kun luodaan tilanne, jossa näyttää siltä, että puoluejohdon arvostelusta saa potkut, niin ei se mielestäni ole hyvää toimintaa, Halla-aho sanoo Uudelle Suomelle.

Tynkkysen tilannetta on julkisuudessa verrattu myös Halla-ahon saamaan rikostuomioon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini oli linjannut, että Halla-aho erotetaan puolueesta, mikäli hän tuomion saa. Tätä uhkausta Soini ei toteuttanut.

Kuinka tämä Tynkkysen tapaus suhteutuu oman tapauksesi käsittelyyn?

– Tätä kannattaa varmaan kysyä Timo Soinilta, että miten hän näkee näiden suhteutuvan toisiinsa. Itse en tietenkään ole sitä mieltä, että minut olisi pitänyt erottaa puolueesta.

– Tätä ei millään tavalla hoidettu tyylikkäästi ja se oli heikko suoritus puolueelta. En tiedä, mitä siellä ajateltiin.

Perussuomalaisen puolueen sääntöjen mukaan puoluehallituksen jäsenten on oltava myös puolueen jäseniä. Nykykäytäntö rikkoo puolueen sääntöjä.