Perussuomalaisten puheenjohtajaksi pyrkivä europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.) vastaa Facebookissa pääministeri Juha Sipilälle (kesk.), joka linjasi Ylen Ykkösaamussa aikaisemmin lauantaina, ettei hallitusohjelmaan ole tulossa muutoksia perussuomalaisten johdon vaihtumisen vuoksi.

–Jos ihan tarkkoja ollaan, kukaan ei ole tainnut vaatia hallitusohjelman neuvottelemista uudelleen, Halla-aho kuittasi Facebookissa.

–Hyvä alku olisi, että noudatetaan hallitusohjelmaa. Siellä ei esimerkiksi ole sellaista kirjausta, että houkutellaan Suomeen 30 000 irakilaista lupaamalla näille omakotitalo Kempeleestä, hän jatkoi.

Halla-ahon heitto liittyy siihen, että Sipilä sanoi vuoden 2015 syyskuussa luovuttavansa Kempeleen-kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön. Myöhemmin Sipilä kertoi, että turvapaikanhakijoiden majoittaminen hänen kotiinsa on laitettu jäihin turvallisuuskysymysten vuoksi.

Lue lisää: Tieto Juha Sipilän asuntopäätöksestä leviää maailmalla

Halla-aho nosti lauantaisessa kirjoituksessaan esiin myös hallitusohjelman kirjauksen perheenyhdistämislainsäädännöstä.

–Siellä on esimerkiksi kirjaus perheenyhdistämislainsäädännön kiristämisestä EU-direktiivin puitteissa. Siellä on myös kirjaus siitä, että Suomi vastustaa sitovaa taakanjakomekanismia. Kirjauksesta huolimatta tuolloinen sisäministeri Orpo ei äänestänyt mekanismia vastaan ministerineuvostossa, hän kommentoi.

Juha Sipilä sanoi Ykkösaamussa, että hänen oma arvopohjansa eroaa ”aika merkittävästi” Jussi Halla-ahon arvomaailmasta tietyissä kysymyksissä. …

Lue myös: Juha Sipilä Ylelle: ”Uudistamisen täytyy jatkua - tavoiteltava vähintään 75 %:n työllisyyttä”