Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on julkaissut uuden kirjoituksen paljon keskustelua herättäneessä Scripta-blogissaan. Hän käy torstai-iltana julkaistussa kirjoituksessa läpi eduskuntavaalien tulosta vaalipiireittäin.

”Ilahduttavaa oli se, että perussuomalaiset uusivat vuoden 2015 paikkansa niissä vaalipiireissä, joissa kaikki edustajamme olivat loikanneet kauden aikana muihin puolueisiin”, Halla-aho kommentoi.

Hän kuittaa myös perussuomalaisista sinisiin loikanneille.

”Loikkarille ottaa politiikassa melkein aina ohraleipä. Ihmiset äänestävät ensisijaisesti puoluetta ja sisältöä, vasta toissijaisesti henkilöä. Kaikki perussuomalaisista vuonna 2017 lähteneet ja nyt ehdolla olleet edustajat putosivat eduskunnasta riippumatta siitä, millä listalla he olivat ehdokkaana. ”

Halla-ahon mukaan vaalitulos on työkalu.

”Vaaleissa ei muuteta asioita, vaan niissä jaetaan puolueille pelimerkit, joilla puolueet pyrkivät viemään asioita haluamaansa suuntaan seuraavien neljän vuoden aikana. Valituksi tulleiden ei pidä ajatella vaalipäivää "tilipäivänä", jonka jälkeen voi vaipua laakereilla lepäilemään, vaan työhönottopäivänä. Työsuhde on määräaikainen ja katkolla taas neljän vuoden kuluttua. Kokemuksen rintaäänellä kerron, että neljä vuotta menee nopeasti.”

Halla-ahon mukaan kuluneella vaalikaudella mediassa ja muissa puolueissa ehdittiin jo kuopata perussuomalaisia.

”Saamamme kohtelu lujitti yhteishenkeämme ja osaltaan selittää odottamattoman hyvää lopputulosta. Vaalitulos myös kertoo, että kansallismieliselle politiikalle on kysyntää, joka ei katoa odottamalla. Kaikki ihmiset eivät ole innoissaan siitä kehityksestä, jonka he näkevät ympärillään.”

Edellinen päivitys Scripta-blogissa on yli kahden vuoden takaa ja käsittelee kuntavaalien tulosta. Torstainen blogikirjoitus on ensimmäinen Halla-ahon puheenjohtajakaudella.

Helsingin Sanomat kertoi keskiviikkona näkyvästi Halla-ahon kymmenen vuotta vanhoista blogikirjoituksista. Hallitustunnustelija, sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne huomautti aiemmin, että hänen ymmärtääkseen Halla-aho ei ole vieläkään muuttanut kantaansa kirjoituksista. Halla-aho puolestaan katsoo, ettei asiaan tarvitsi aina palata vaalien yhteydessä.

Halla-aho kirjoitti vuonna 2006 myöhemmin poistetussa kirjoituksessaan, että hän olisi ”yksinomaan iloinen”, jos maahanmuuttajajengi raiskaisi vihreiden silloisen kansanedustajan. Halla-aho on myös pohtinut blogissaan homomiehen ampumista ja saanut korkeimmassa oikeudessa tuomion kirjoitettuaan islamista pedofiiliuskontona ja ryöstelystä sekä ”loisimisesta” somalien ”kansallisena erityispiirteenä”.

Asia nousi esiin myös perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa torstaina, kun Helsingin Sanomien toimittaja kysyi Halla-ahon vanhoista blogikirjoituksista. Perussuomalaisten niin sanottu työmies Matti Putkonen hermostui ja vaati mikrofonia pois toimittajalta.

Uusi Suomi kysyi Halla-aholta tilaisuudessa, pitääkö tämä yhä korkeimmalta oikeudelta saamaansa tuomiota kansanryhmää vastaan kiihottamisesta ”muutaman ihmisen henkilökohtaisena tulkintana”, kuten tämä aiemmin on kuvannut. Halla-aho viittasi vastauksessaan toimittaja Johanna Vehkoon tuoreeseen tuomioon ja Journalistiliiton suhtautumiseen asiassa.

”Tämä on todella mielenkiintoista, että nyt Journalistiliitto ja oikeastaan kaikki media on hyökkäämässä oikeuslaitosta vastaan tästä Johanna Vehkoon saamasta sananvapausrikostuomiosta, kun hän haukkui kaupunginvaltuutettua natsipelleksi ja rasistiksi. Median suhtautuminenkin näyttää aika lailla vaihtelevan siinä, missä määrin oikeuslaitoksen tuomiot ovat jumalallista pyhää sanaa ja missä määrin tulkintaa”, Halla-aho kuittasi kysymyksen.

Lue lisää:

Näkökulma: Halla-ahon tilaisuus meni aivan Trumpiksi

Tunteet kuumenivat Halla-ahon tilaisuudessa: Näin perussuomalaisten Putkonen syöksyi vaatimaan mikrofonia HS:n toimittajalta – kuva