Uusi Suomi soitti perussuomalaisten kansanedustajille, ja kysyi, kannattavatko he europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa puheenjohtajaksi.

Kolme perussuomalaista kansanedustajaa on jo aiemmin ilmoittautunut julkisesti kannattavansa puolueen puheenjohtajaksi europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa.

Halla-aho on kertonut todennäköisesti asettuvansa ehdolle puheenjohtajavaaliin. Istuva puheenjohtaja Timo Soini sanoi ilmoittavansa ehdokkuudestaan ”kevään korvalla”.

Kansanedustaja Juho Eerola (ps.) kertoi tiistaina Kouvolan Sanomille, että tukee Halla-ahoa puheenjohtajaksi. Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) kirjoitti Puheenvuoron blogissaan, että ”Jussi Halla-ahossa on potentiaalia kirkastaa profiiliamme.” Kansanedustaja Olli Immonen (ps.) kirjoitti Facebookissa antavansa tukensa Halla-aholle.

Selkeimmin Halla-ahon kannalla oli kansanedustajat Sami Savio ja Teuvo Hakkarainen.

–Kyllä, kannatan Halla-ahoa [perussuomalaisten puheenjohtajaksi], Savio sanoi Uudelle Suomelle.

–Halla-ahon merkitystä puolueen kannatukselle ei ole ihan tunnustettu. Hän on ollut pitkän linjan tekijä. Puheenjohtajavaali antaa mahdollisuuden kirkastaa puolueen ideologiaa, ja ottaa maahanmuuttoasiat entistä tärkeämmin esille, hän totesi.

Hakkaraisen vastaus asiaan oli selkeä.

–Kannatan, hän kertoi.

Myös Pentti Oinonen pitää Halla-ahoa hyvänä vaihtoehtona puheenjohtajaksi.

–Halla-aho on varteenotettava vaihtoehto, oli vastassa kuka tahansa. Pentti Oinonen sanoo.

–Hyvä, että on vaihtoehtoja, Toimi Kankaanniemi kommentoi.

Moni perussuomalaisten kansanedustajista ei vielä halunnut sanoa kantaansa asiaan, koska vielä ei ole varmaa, ketkä ovat ehdolla.

–Hyvä jos puheenjohtajakisa järjestyy. Halla-ahon ilmoitus toi tervettä vipinää puolueeseen, Jani Mäkelä sanoo.

Ville Tavio katsoo ensin, ketä ovat ehdolla, ennen kuin päättää ketä äänestää.

–Olen ihan tyytyväinen, jos Halla-aho lähtee ehdolle, hän toteaa.

Anne Louhelainen on selkeästi Soinin puolella.

–Timo Soinilla on ainakin meidän perheen täysi tuki, hän sanoi Uudelle Suomelle.

Kansanedustaja Simon Elo (ps.) arvioi, että puheenjohtajaehdokkaita tulisi useampiakin.

–Uskon, että ehdokkaita tulee useampi. Toivon, että ehdokkaat ja heidän tukijoukkonsa keskittyvät ehdokkaan puolesta puhumiseen eikä toistensa vastustamiseen, Elo kommentoi Uudelle Suomelle.

Uusi Suomi yritti tavoittaa kaikkia perussuomalaisten eduskuntaryhmän jäseniä, mutta kaikkia ei tavoitettu ja monet eivät halunneet kommentoida asiaa vielä.