Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo, että perussuomalaisten puoluehallitus kokoontuu maaliskuun loppupuolella päättämään PS-Nuorten jatkosta.

”Kartoitamme ennen kokousta vaihtoehtoja, jolla pääsemme tästä eteenpäin mahdollisimman pienellä vaivalla”, PS-Nuorten kokoukseen Tampereella osallistunut Halla-aho sanoi Ilta-Sanomille.

Perussuomalaisten nuorisojärjestö hylkäsi lauantaina emopuolueen vaatiman sääntömuutoksen, jonka tarkoituksena oli kitkeä ihonväriä ja sukujuuria korostava etnonationalismi yhdistyksestä. Sääntöuudistuksessa oli mukana myös kohta, jossa nuorisojärjestön jäsenyys olisi sidottu emopuolueen jäsenyyteen.

Lue lisää:

”Olisi ollut pienimmän riesan tie, jos sääntöuudistus olisi hyväksytty. Olimme toki varautuneet siihen, ettei se (sääntöuudistus) välttämättä määräenemmistöä saa. Tämä ei ollut yllätys suhteutettuna niihin keskusteluihin, mitä asiasta ennakkoon käytiin”, Halla-aho kommentoi.

Puoluesihteeri Simo Grönroos kertoi aikaisemmin viikolla Uudelle Suomelle, että perussuomalaiset on valmis katkaisemaan kaikki yhteydet nuorisojärjestöönsä, jos PS-Nuorten jäsenet estävät sääntömuutoksen. Hänen mukaansa sellaisessa tilanteessa ei olisi ”edellytyksiä jatkaa yhteistyötä nuorisojärjestön kanssa”.

Lue lisää:

Jussi Halla-ahon mukaan kaikki vaihtoehdot ovat vielä auki.

”Pyrimme kartoittamaan, mikä on järkevintä.”

Puoluesihteeri Simo Grönroos pitää edelleen kiinni siitä, ettei yhteistyön edellytyksiä nuorisojärjestön kanssa ole. Hän sanoo, että perussuomalaiset aikoo perustaa uuden nuorisojärjestön.

"Kyllä se on tärkeää, että puolueella on omaakin nuorisotoimintaa”, hän sanoi STT:lle.

Lisää aiheesta: