Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei ole kovin yllättynyt siitä, että Turkki ja Euroopan unioni ovat Turkin uusimman sotilasoperaation myötä ajautuneet sanaharkkaan Turkissa olevien pakolaisten kohtalosta. Halla-ahon mielestä Turkin kanssa ei olisi koskaan pitänyt käynnistää jäsenyysneuvotteluja ja muutenkin EU on pahentanut tilannetta antamalla Turkille vastuuttomia ja katteettomia lupauksia.

”Viimeisen siirtolaiskriisin aikana Turkki lahjottiin tekemään EU:n likainen työ antamalla sille rahaa ja lupauksia jäsenyysneuvotteluiden edistämisestä ja viisumivapaudesta. Kun EU jakelee lupauksia, joita se ei aiokaan pitää, se aivan ymmärrettävästi tekee EU:sta Turkin silmissä epäluotettavan”, Halla-aho lataa Uuden Suomen ja Kauppalehden videohaastattelussa.

Tätä ei kuitenkaan kuulemma pidä tulkita niin, että Halla-aho ymmärtäisi Turkin toimet.

”Ymmärtäminen on väärä sana, mutta Turkin omasta näkökulmasta presidentti Recep Tayyip Erdoğanin toiminta ei ole täysin epäloogista”, Halla-aho muotoilee.

Halla-ahon mielestä EU on itse tehnyt mahdolliseksi sen, että sitä nyt kiristetään uhkauksella päästää miljoonia siirtolaisia Turkista unionin alueelle.

”EU ei ole itse kyennyt ottamaan omia ulkorajojaan valvontaansa ja pysäyttämään laitonta siirtolaisuutta rajoilleen, vaan se on antanut tämän tehtävän Turkille, jolloin se tietysti altistuu Turkin kiristykselle”, Halla-aho pohtii.

”EU on tässä jäänyt Turkin panttivangiksi”, hän jatkaa.

Katso koko haastatteluvideo ja lue juttu tästä: Jussi Halla-aho: ”EU jäi Turkin panttivangiksi” ja mahdollisti itse siirtolaisilla uhkaamisen