Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Facebookissa sdp:n kuntapoliitikko Abdirahim ”Husu” Husseinin kannanottoa perussuomalaisista ja puolueen äänestäjistä.

”Oikeusvaltiossa on ensiarvoisen tärkeää, että laki suojelee kaikkia yksilöitä ja ryhmiä samalla tavalla”, Halla-aho kirjoittaa.

”Tiedämme, mitä tapahtuisi, jos joku sanoisi somessa, että ’kaikki muslimit ovat [lisää kielteinen adjektiivi]’. Kuitenkin uskonto on vakaumus ja vapaaehtoinen valinta siinä kuin poliittinen kantakin. Kenenkään ei ole pakko olla muslimi, aivan kuten kenenkään ei ole pakko olla perussuomalainenkaan”, hän jatkaa.

Hussein tviittasi perjantaina, että kaikki perussuomalaisten äänestäjät ovat rasisteja. Kannanotosta on tehty rikosilmoitus. LUE LISÄÄ: Husu Husseinin tviitti perussuomalaisten äänestäjistä kuohuttaa – Kuntapoliitikko: Asia viety nyt poliisille

Oikeustieteen tohtori, asianajaja Toni Malminen kommentoi tänään Uudelle Suomelle, ettei usko Husseinin kannanoton johtavan tuomioon.

”Suomen rikoslain kiihottaminen kansanryhmää vastaan ei suoranaisesti sisällä poliittista äänestyskäyttäytymistä tai puoluekantaa sellaisena perusteena, johon kohdistuva puhe voisi olla kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Kun rikoslakia tulkitaan suppeasti, niin en usko, että sellainen syyte menestyisi rikosoikeudellisesti. Ehkä toinen peruste siihen on se, että yleensä tulkitaan, että Suomen kiihottaminen kansanryhmää vastaan suojelee etnistä, uskonollista tai jotain muuta vähemmistöä”, Malminen sanoi. LUE LISÄÄ: Oikeustieteen tohtori: Husu Husseinin tviitti perussuomalaisista tuskin johtaisi tuomioon – ”Laajassa mielessä vihapuhetta”

Halla-aho sai vuonna 2012 Korkeimmasta oikeudesta tuomion blogikirjoituksestaan. Halla-aho väitti vuonna 2008 julkaistussa parodianomaisessa kirjoituksessa muun muassa, että islaminuskonto on pedofiliauskonto ja että ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen ja ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre. Tuomio tuli uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.