Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho pitää Uusi vaihtoehto -ryhmän puheenjohtajan Simon Elon Venäjä-vihjailuja ”hullun horinana”. Halla-aho sanoo Uudelle Suomelle, että pelkkiä vihjailuja on vaikea kommentoida.

Elo on vihjannut, että niin MV-lehden kuin Jussi Halla-ahon puheenjohtajaksi valinnan takana olisi venäläistä vaikuttamista. Elo sanoi Uudelle Suomelle, ettei tarkoita Venäjän olevan Halla-ahon henkilön takana.

–En viittaa millään tavalla Jussi Halla-ahoon henkilönä, poliitikkona, mutta kun laittaa palasia yhteen ja katsoo kokonaisuutta, niin totta kai tätäkin puolta täytyy pystyä arvioimaan kiihkottomasti ja se on minun mielestäni toimittajien, tutkijoiden tehtävä tällaista analysoida. Minä voin kysyä poliitikkona kysymyksiä ja pohtia asiaa, mutta ei minulla tietenkään ole mahdollisuutta lähteä varsinaisesti tutkimaan, Elo sanoi Uudelle Suomelle.

Halla-aho irvaili Elolle jo aiemmin Facebookissa ja kuittaa nyt puheet lyhyesti.

–Kyllähän ne suoraan sanottuna kuulostavat hullun horinalta. En oikein osaa niitä kommentoida, Halla-aho sanoo Uudelle Suomelle.

–Onko Venäjä nyt sitten myrkyttänyt meidän jäsenistön tai millä tavalla tämä vaikuttaminen on tapahtunut.

Elo painotti Uudelle Suomelle, että Venäjän mahdollisista vaikuttamisyrityksistä pitää pystyä Suomessa puhumaan.

–Mistäköhän sitä keskustelua nyt sitten pitäisi käydä? Hän voisi kertoa tietenkin, että mitä hän tarkoittaa. Hän yrittää esittää vihjailuja kuitenkaan sanomatta mitään raskauttavaa ja sitä on aika vaikea kommentoida, Halla-aho sanoo.

–Luulen, että Simon Elo alkaa käydä vähän epätoivoiseksi, koska hänet huijattiin mukaan tähän loikkausoperaatioon ja hänelle alkaa valjeta ihan gallup-lukujenkin pohjalta, että hänellä ei ole minkäänlaista poliittista tulevaisuutta ja se varmaan sitten kirvoittaa tällaisia hyvin omituisia vihjailuja häneltä.

Jussi Halla-aho itse sanoi reilu vuosi sitten Uudelle Suomelle, että MV-lehti ei ole oikea uutissivusto ja piti selvänä sitä, että sivuston avulla pyritään rakentamaan ”Venäjään päin kallellaan olevaa äärioikeistolaista liikettä”. Halla-aho toistaa nyt, että sävy, jolla Venäjää on MV-lehdessä käsitelty, antaa tällaisesta viitteitä, mutta ”MV-lehdestä on vaikea sanoa”.

Tältä osin Elon puheet eivät siis ehkä olisikaan aivan hullun horinaa?

–Ei hänellä ilmeisesti mitään näyttöä siitäkään asiasta ole, mutta minä tietysti ennen kaikkea kiinnitin huomiota siihen, mitä hän minusta sanoo tai perussuomalaisista.

Lue myös:

Halla-aholta jymy-yllätys presidenttikisaan: Ehdokkaasta valmis esitys – ”Teen sen 4. elokuuta”

Näkökulma: Halla-aho/Huhtasaari vs. Haavisto? Presidenttikisa toiselle kierrokselle

Simon Elolta hurja vihjaus: Yrittikö Venäjä vaikuttaa Jussi Halla-ahon takana?

Touko Aalto: ”Halla-ahon potkut hallituksesta näyttää imagotempulta”

Jussi Halla-aho uskoo kovaan nousuun: ”Olemme selvinneet hyvin tästä kriisistä”