Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho analysoi puoluekannatustilannetta Facebookissa. Helsingin Sanomien gallup kertoi tänään perussuomalaisten jatkavan suurimpana puolueena ja myös vihreiden nostattavan kannatustaan.

Gallupien trendi kertoo Halla-ahon mukaan poliittisen kentän kaksinapaistumisesta.

”Vaikka vihreät ovat vielä kokoomuksen ja demareiden takana, he ovat trendsettereitä ja todellisia tahtipuikon heiluttajia niin hallituksessa kuin liberaalissa kentässä muutenkin”, Halla-aho kirjoittaa.

LUE MYÖS: Tutkimuspäällikkö ennustaa lehdessä: Vihreät nousee pian suurimmaksi puolueeksi – sitä ennen tulee ”sinimusta oikeistohallitus”

Hänen mielestään kokoomus, sdp ja keskusta pyrkivät kaikessa jäljittelemään vihreitä.

”Myötäilemällä vihreitä muut puolueet tunnustavat vihreiden agendan oikeaksi mutta ajavat sitä kömpelömmin kuin vihreät. Tämän vuoksi ne menettävät kannatustaan sekä vihreille että toisesta laidasta perussuomalaisille. Perussuomalaiset ovat ainoa vastavoima liberaalille klusterille, jossa vihreillä on suvereeni aloite ja yliote”, Halla-aho jatkaa.

”Vihreiden nousu kepun ohi ja kohta demareiden ohi muuttaa henkisiä asetelmia hallituksen sisällä. Paniikkireaktiot varsinkin kepun suunnalta ovat todennäköisiä, jos (kun) trendi jatkuu”, hän jatkaa.

Antti Rinteen (sd) hallituksessa ovat sdp:n ohella keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp.

LUE MYÖS:

Antti Rinne Jussi Halla-aholle: ”Jos se 100–200 miljoonaa ihmistä lähtee Afrikasta liikkeelle, niin pistetäänkö me rautaa rajalle?”

Katri Kulmuni: Tämä on keskustan kohtalonkysymys