Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho toivoo, että puolueen perustajajäseniin lukeutuva Raimo Vistbacka antaa eroilmoituksensa. Muussa tapauksessa puolue lähettää Vistbackan jälleen uuden selvityspyynnön ja käsittelee myöhemmin hänen erottamistaan.

Vistbacka kertoo sanomalehti Pohjalaiselle hakevansa Sinisen tulevaisuuden jäsenyyttä. Hän aikoo osallistua sinisten ensimmäiseen puoluekokoukseen tulevana viikonloppuna Tampereella. Halla-aho sanoo, ettei hän ole keskustellut Vistbackan kanssa tämän ilmoituksen jälkeen.

–Kyllähän Vistbackan lähtö on ollut kaikille selvää jo kesäkuusta lähtien. Mutta olemme halunneet antaa hänelle mahdollisuuden tehdä ratkaisut itse.

Vistbacka toimii myös Perussuomalaisten tukisäätiön hallituksen puheenjohtajana. Säätiö omistaa perussuomalaisten puoluetoimistona toimivan huoneiston Helsingin Kaartinkaupungissa. Puolue on huoneistossa vuokralla.

Halla-aho katsoo, ettei säätiön hallituksessa ole yhtäkään perussuomalaista. Vistbackan lisäksi Perussuomalaisten tukisäätiössä toimii muun muassa puolueen entinen puheenjohtaja, sinisiin siirtynyt Timo Soini.

–Kun viimeksi katsoin, niin kaikki olivat loikkareita. Meillä ei ole säätiön sääntöjen puitteissa mitään mahdollisuutta vaikuttaa säätiön kokoonpanoon. Siitä säätiö päättää itse, kertoo Halla-aho.

–Kyllä meillä erilaisia lähestymistapoja on kartoitettu tähän tilanteeseen, mutta toisaalta meillä ei ole tällä hetkellä mitään muuta suhdetta kuin vuokrasuhde. Tämä ei ole sillä tavalla polttavan kiireellinen asia.

Perussuomalaisten puheenjohtaja ei halua ennakoida, olisiko perussuomalaisten tukisäätiö muuttumassa nyt sinisten tukisäätiöksi. Vistbacka kertoi jo kesällä julkisuuteen, että hänen johtamansa säätiö voisi tukea Sinistä tulevaisuutta.

–Ymmärtääkseni säätiön käyttötarkoituksen oleellinen muuttaminen ei ole mikään läpihuutojuttu.

–Täytyy muistaa, että säätiö ei nykyisellään pysty tukemaan ketään eikä se tälläkään hetkellä tai koskaan aikaisemminkaan ole tukenut perussuomalaisia, Halla-aho painottaa.

Vistbacka ei vastannut Uuden Suomen kommenttipyyntöön.