Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho selittää torstaisia tapahtumia puolueensa tiedotustilaisuudessa Facebookissa. Hän vetoaa siihen, ettei EU-vaaleja käsitellyttä tilaisuutta voitu käyttää yksittäisten sitaattien taustan ja merkityksen käsittelyyn.

Helsingin Sanomien toimittaja kysyi torstaina tilaisuudessa Halla-ahon vanhoista blogikirjoituksista. Perussuomalaisten niin sanottu työmies Matti Putkonen hermostui ja vaati mikrofonia pois toimittajalta. Lue lisää: Tunteet kuumenivat Halla-ahon tilaisuudessa: Näin perussuomalaisten Putkonen syöksyi vaatimaan mikrofonia HS:n toimittajalta – kuva

”Miksi minua ei kiinnosta vastailla kirjoituksiani koskeviin toimittajien kysymyksiin? Siksi, että ne on jo käsitelty kunnallisvaalien 2008, eduskuntavaalien 2011, kunnallisvaalien 2012, eurovaalien 2014 ja perussuomalaisten puheenjohtajavaalien 2017 yhteydessä. Se, että toimittaja hyökkää minkä tahansa vaalin jälkeen saman sitaattilistan kanssa kimppuuni, on rituaali ja pakkoliike, ei sen kummempaa”, Halla-aho kommentoi perjantai-iltana Facebookissa.

Hän huomauttaa, että kyseinen sitaattilista sisältää hyvin erilaisia sanomisia.

”Osa on ollut tyhmiä ja harkitsemattomia kommentteja. Osa on ollut sellaisia kommentteja, joita voi sanoa tavallisena tallaajana mutta ei poliitikkona. Ja osa on sellaisia juttuja, jotka kontekstistaan irrotettuna kuulostavat hurjilta mutta joissa on ollut ja on edelleen pointti.”

Halla-ahon mukaan hän ei tästä syystä voi irtisanoutua kollektiivisesti sitaattilistasta.

”En liioin voi käyttää koko EU-vaaleja käsittelevää tiedotustilaisuutta siihen, että käymme yksi kerrallaan läpi toimittajan sitaattikokoelmaa ja yksittäisten sitaattien taustaa ja merkitystä. Vaihtoehdoksi jää se, että mikrofoni otetaan pois toimittajalta ja annetaan sellaiselle toimittajalle, jolla on jotakin päivän teemaan liittyvää kysyttävää.”

Uusi Suomi kysyi Halla-aholta tilaisuudessa, pitääkö tämä yhä korkeimmalta oikeudelta saamaansa tuomiota kansanryhmää vastaan kiihottamisesta ”muutaman ihmisen henkilökohtaisena tulkintana”, kuten tämä aiemmin on kuvannut. Halla-aho viittasi vastauksessaan toimittaja Johanna Vehkoon tuoreeseen tuomioon ja Journalistiliiton suhtautumiseen asiassa. Lue myös: Näkökulma: Halla-ahon tilaisuus meni aivan Trumpiksi

”Tämä on todella mielenkiintoista, että nyt Journalistiliitto ja oikeastaan kaikki media on hyökkäämässä oikeuslaitosta vastaan tästä Johanna Vehkoon saamasta sananvapausrikostuomiosta, kun hän haukkui kaupunginvaltuutettua natsipelleksi ja rasistiksi. Median suhtautuminenkin näyttää aika lailla vaihtelevan siinä, missä määrin oikeuslaitoksen tuomiot ovat jumalallista pyhää sanaa ja missä määrin tulkintaa”, Halla-aho kuittasi kysymyksen.

Lisää aiheesta:

Jussi Halla-aho päivitti kohuttua blogiaan ensimmäisen kerran puheenjohtajana: ”Kaikki ihmiset eivät ole innoissaan siitä kehityksestä, jonka he näkevät ympärillään”

Professori puhuu nyt perusporvareista: ”Perussuomalaisten kasvun tulppa on irronnut”