Lieksan sosiaalijohtaja Soile Syrjäläinen (sd.) on ihmeissään kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps.) blogista, jossa Syrjäläistä syytetään maahanmuuttajien toimeentulotukiasioita koskevista epäselvyyksistä. Hän aikoo tehdä poliisille rikosilmoituksen väärän tiedon levittämisestä.

Halla-aho julkaisi blogissaan Lieksan tilintarkastuskertomuksen vuodelta 2011, jonka mukaan pakolaisten toimeentulotuloturvan myöntämismenettelyssä on ollut puutteita, eikä Syrjäläiselle myönnetty vastuuvapautta.

–Hän nojaa väärään informaatioon. Tämä tilintarkastuskertomus ei ole koskaan ollut valtuustossa esillä, Syrjäläinen sanoo Uudelle Suomelle.

Kyseessä on hänen mukaansa ensimmäinen versio tilintarkastuskertomuksessa, johon Syrjäläistä ei oltu kuultu. Toiseen versioon Syrjäläistä kuultiin, ja hänelle päätettiin antaa vastuuvapaus.

Uudessa tilinpäätöksessä kuitenkin todettiin, että toimeentulotukea koskevien päätösten dokumentoinnissa ja perusteluissa on ollut puutteita.

Syrjäläinen sai eilen monia vihaisia soittoja Halla-ahon blogin takia.

–Ihmiset lukevat sitä niin kuin jumalan sanaa, Syrjäläinen sanoo.

Tilinpäätöksen ensimmäisen version mukaan pakolaisille on tehty toimeentulotukipäätöksiä ilman hakemusta.

–Toimeentulotukea voi hakea, kantaväestökin, ihan suullisella hakemuksella. Suullinenkin ilmaisu on hakemus. Tätä ei ymmärretä, Syrjäläinen sanoo.

Hän korostaa, että monet turvapaikanhakijat ovat luku- ja kirjoitustaidottomia.

Syrjäläinen aikoo tehdä poliisille rikosilmoituksen.

–Aion selvittää, että millä oikeudella Jussi Halla-aho levittää tätä valheellista tietoa Suomen kansalle, Syrjäläinen sanoo.

–Tulen tästä vielä poliisille ilmoittamaan, että tutkisivat tämän asian, hän toteaa.

Syrjäläinen uskoo, että Halla-aho käyttää Lieksan tapausta ja hänen nimeään hyväksi vaalikiertueella.

–Jos ihmisiä haukutaan ja käytetään väärää materiaalia, siinä menee eettisyyden raja. En voi sellaista hyväksyä, hän sanoo.