Ensimmäinen kauden kansanedustaja Riikka Purra on valittu perussuomalaisten ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi puoluekokouksessa Tampereella.

Aikaisemmin perussuomalaisten poliittisena suunnittelijana toiminutta Purraa on luonnehdittu puheenjohtaja Jussi Halla-ahon oikeaksi kädeksi. Purra on perussuomalaisten kovan linjan maahanmuuttokriitikoita.

Ensimmäisen varapuheenjohtajan paikasta kisasivat Purran lisäksi kansanedustaja Leena Meri ja paikanpäällä Tampereella mukaan ilmoittautunut Lauri Sallinen. Purra sai 635 ääntä, Meri 401 ääntä ja Sallinen 38 ääntä.

Ensimmäisen varapuheenjohtajan paikka vapautui, koska Laura Huhtasaari siirtyy Euroopan parlamenttiin.

Perussuomalaisten toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Arja Juvonen. Hän sai toisella kierroksella 524 ääntä, kun vastaehdokas Sebastian Tynkkynen sai 402 ääntä.

Aikaisemmin perussuomalaisten puoluesihteeriksi valittiin perussuomalaisten ajatuspajan Suomen Perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroos. Hän on myös kansallismielisen Suomen Sisu -järjestön pitkäaikainen aktiivijäsen.

Grönroosin ja toiselle äänestyskierrokselle nousseen Arto Luukkasen äänet jakautuivat hyvin tasaisesti luvuin 538 – 510.

Lue myös: Jatkokaudelle valittu Jussi Halla-aho: ”Suuri kysymys on, onko valtion tehtävä puolustaa omiaan vai toimia koko maailman sosiaalitoimistona”