Keskustan johto tapaa pääministeri Antti Rinteen (sd) kokouksessa, joka järjestetään valtioneuvoston linnassa kello 9.

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen kertoo, että hän on menossa tapaamaan pääministeriä yhdessä keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kurvisen kanssa. LUE MYÖS:

Rinne vaati eilen maanantaina keskustalta kirjallisia vastauksia keskustalta siitä, mitä keskusta tarkoitti maanantain ulostuloillaan. Keskustan eduskuntaryhmä ja puoluehallitus ilmoittivat, että heillä on epäluottamusta ja toivoivat SDP:n tekevän asiasta johtopäätökset. Kulmuni kuitenkin kierteli kysymystä siitä, ratkaiseeko pääministerin vaihtaminen keskustan epäluottamuksen.

Pirkkalaisen mukaan kolmikko tapaa pääministeriä hänen pyynnöstään klo 9 valtioneuvoston linnassa. LUE MYÖS:

SDP:n ensimmäinen varapuheenjohtaja Sanna Marin puolestaan lentää Suomeen hallituskriisin takia. SDP:n eduskuntaryhmä kokoontuu kello 10. Marin on ollut Brysselissä EU-kokouksessa, mutta palaa Suomeen suunniteltua aiemmin.

”Poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen lennän Brysselistä Suomeen jo aamukoneella. Televiestintäneuvoston kokousta johtaa tämän hetkisen tietoni mukaan seuraava puheenjohtajamaa Kroatia. Suomen ministereiltä edellytetään läsnäoloa kotimaassa”, Marin tviittaa.

Suomen Kuvalehti (SK) on kertonut tänä aamuna, että Rinne on valmis pakon edessä eroamaan pääministerin tehtävistä, mutta haluaa jatkaa puolueen puheenjohtajana. SK:n mukaan Rinne yllätti puoluetoverinsa suunnitelmalla, jonka mukaan hän jatkaisi puheenjohtajana ainakin kesäkuun puoluekokoukseen sakka.

SK:n mukaan Rinne nostaisi Marinin uudeksi pääministeriksi. Marin hoiti menestyksekkäästi sijaisuutta alkuvuodesta, kun Rinne oli pitkällä sairauslomalla.