Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen tiedottaa antaneensa kansanedustaja Jani Toivolalle (vihr) vakavat moitteet tämän kohua herättäneistä järjestelyistä.

Toivolan asuntotukijärjestely, tapa käyttää kansanedustajan taksioikeutta laajalti sekä hänen kouluvierailusta nostamansa palkkiot ovat herättäneet huomiota. Mikkonen antoi moitteet perehdyttyään Toivolan antamiin selvityksiin.

”Olen tänään keskustellut puhelimitse Toivolan kanssa ja esittänyt hänelle vakavat moitteet. Kansanedustajan tehtävässä on kyse luottamuksesta. On selvää, että huolimattomuuteen ja leväperäisyyteen ei ole varaa missään kansanedustajan tehtäviin sisältyvien etujen käytössä. Vaikka eduskunnan sääntöjä ei olisikaan rikottu, on toiminta paheksuttavaa”, Mikkonen sanoo.

”Tällaiset tilanteet ovat omiaan heikentämään ihmisten luottamusta politiikkaan ja päättäjiin.”

Mikkonen pitää tärkeänä, että ”Toivola on havainnut ja myöntänyt virheensä ja ryhtynyt korjaaviin toimenpiteisiin”. Toivola kertoi torstaina medialle, että hän maksaa taksilaskujaan takaisin eduskunnalle.

”Asioiden avoin selvittäminen ja virheiden korjaaminen on nyt ensisijaista”, Mikkonen sanoo.

Aiemmin vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Olli-Poika Parviainen kertoi eduskuntaryhmän laativan selkeät eettiset pelisäännöt, jotta vastaavia tilanteita ei jatkossa synny.

Lue lisää:

Jani Toivola siirtää kirjansa Helsinkiin – ”Riihimäen asunnon kustannukset omalla vastuullani”

Jani Toivola kuittaa +329€/kk asunnosta Riihimäellä – Eduskunta: ”Paperit kunnossa”

”Jani Toivolalle maksettu 17 926 €” – Lasten ja nuorten säätiö paljasti kohutut luvut

Nyt puhuu Jani Toivola: Yli 1000 matkaa taksilla – ”Taksin avulla voin sanoa ein sijaan kyllä”