Jääkiekon Liigan säälipudotuspelit, puolivälieräkarsinnat, päättyivät tiistaina. Puolivälieriin etenivät Ilves ja Lukko.

Ilveksen ja SaiPan sarja oli odotetun tasainen. Ratkaisevassa ottelussa Ilves korjasi kuitenkin 4-2 -voiton Teemu Rautiaisen ja Joona Ikosen tehtyä ratkaisevat maalit kolmannessa erässä.

Ilves jatkaa puolivälieriin. Siellä vastassa on kovaa luuta. Hallitsevan mestarin ja runkosarjan tällä kaudella uudella piste-ennätyksellä voittaneen Kärppien kaataminen olisi Ilvekseltä melkoinen sensaatio.

SaiPa ei yltänyt puolivälieriin, mutta kauttaan joukkueen ei tarvitse hävetäkään. Yhdeksäs tila oli aika lailla sellainen tulos, joka SaiPan pelaajamateriaalilla oli saavutettavissa. Puolivälieräpaikkakin oli lähellä.

Sen sijaan JYPin on syytä hävetä. Nimekkään joukkueen kausi päättyi 1-4 -tappioon Raumalla Lukolle.

Toisessa erässä Lukko karkasi 24 sekunnin kahdella maalilla jo 3-0 -johtoasemaan. 18-vuotias nuorten maailmanmestari Ville Heinola ampui voittomaaliksi jääneen osuman.

JYP antoi tammikuussa päävalmentajalleen Lauri Merikivelle kenkää. Nuori Merikivi ei varsinaisesti onnistunutkaan tehtävässään, mutta Risto Dufvan palkkaaminen hänen tilalleen ei sekään tuottanut kunnon tulosta. Valmentajavaihdoksesta ei ollut hyötyä.

Dufvan pelikirja alkaa olla vanhentunutta kamaa. JYPin tekemiseen tuli vähän ryhtiä helmikuussa ja joukkue sai hilattua itsensä pudotuspeliviivan yläpuolelle. Mutta viimeisillä runkosarjakierroksilla alkoi sukellus ja Vaasan Sport oli vähällä lähettää JYPin kesälomille jo runkosarjan päätteeksi.

JYP on taloudellisella puolella pahasti pakkasella. Tukijat ovat mahdollistaneet joukkueelle kuitenkin 2,65 miljoonan euron pelaajabudjetin. Sillä maksettiin isoja palkkoja kokeneille pelaajille, joista monilla parhaat päivät olivat auttamattomasti takana.

JYP oli viimeksi puolivälierien ulkopuolella 2007. Tänä keväänä seuraorganisaatiolla on kriisipalaverin paikka.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta voi huokaista helpotuksesta. Joukkue ei sulanutkaan säälipleijareihin, kuten viime kaudella.

Puolivälierissä Lukko kohtaa Tapparan. Vaikka Tappara sijoittui runkosarjassa toiseksi, on Lukolla täysin realistinen mahdollisuus Tapparan kaatamiseen.