Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) yllättyi Helsingin Sanomien tiedoista, joiden mukaan hallitus kaavailisi merkittävää korotusta ruoan arvonlisäveroon.

Katainen vieraili tänään MTV3:n Huomenta Suomen Torstaikabinetissa. Hänen kuvailtiin olevan ”äimän käkenä” Hesarin uutisesta.

- Kannattaa katsoa uutisia, aina oppii jotain uutta, Katainen vitsaili.

- Olemme sopineet kumppaneiden kanssa, että pidetään kaikki tavarat pöydällä, Katainen kuitenkin myönsi. Hänen mukaansa selkeitä suunnitelmia tiettyjen verolajien kohdalla ei kuitenkaan ole.

- Suuren päätöksen, kuten kehyspäätöksen ympärillä on aina tavattomasti huhuja. Jotkut voivat olla vähän poliittisen tavoitteen asettamisen kautta väritettyjä, mutta nyt on vain pidettävä pää kylmänä.

Helsingin Sanomien lähteiden mukaan hallitus pohtii viikon päästä pidettävässä kehysriihessään ruuan arvonlisäveron nostamista nykyisestä 13 prosentista 17 prosenttiin.

Kataiselta tentattiin kantaa arvonlisäveroasiaan, mutta hän ei suostunut sanomaan mitään selkeää.

- Ei riitä, että lillukanvarsia hieman säädetään. Viinaveroa nostamalla ei valtiontaloutta vielä tasapainoteta. Pitää olla isot verot pöydällä, hän kuitenkin sanoi.

- Arvonlisävero, tulovero, pääomatulovero, valmisteverot, ne ovat sellaisia, joista saadaan jotain isoa, Katainen sanoi.