Ensi vuoden alussa Sitran yliasiamiehenä aloittava Jyrki Katainen listaa alkavan vuosikymmenen haasteiksi ilmastonmuutoksen, keinoälyn ja koneoppimisen tuomat muutokset sekä kansanvaltaisen järjestelmän puolustamisen.

”Olen miettinyt, että jos vaikka keski-ikäinen mieshenkilö uhkaa Twitterissä naiskansanedustajaa väkivallalla, niin mahtaako tämä perheenisä näyttää ylpeänä viestinsä perheen aamupalapöydässä kymmenvuotiaalle tyttärelleen. Mikä meihin aikuisiin on mennyt? Kymmenisen vuotta sitten oli vielä kohtuullisen selvää, mikä oli fiksua ja mikä ei”, hän ihmettelee ”Aamiainen Jari Korkin kanssa” -videohaastattelussa.

Katainen sanoo olevansa huolissaan suomalaisista lapsista ja nuorista.

”Minkälaisen kasvatuksen he saavat kotoaan? Opettavatko sosiaalisessa mediassa aggressiiviset aikuiset samat käytöstavat omille lapsilleen? Jos näin on, sitten pitää olla suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuudesta todella huolissaan”, hän summaa.

Lue Jyrki Kataisen koko haastattelu ja katso video täältä: Jyrki Katainen: ”Järjestäytynyt yhteiskunta on hyökkäyksen kohteena – Miten meille pääsi käymään näin?”