Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen saa vielä jännittää valintaansa Sitran yliasiamieheksi.

Uuden Suomen saaman tiedon mukaan Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuksen professori Markku Wilenius on yhä loppusuoralla Kataisen kanssa, ja ratkaiseva haastattelukierros on vielä edessä.

Wileniukselle Sitra on hyvin tuttu, sillä hän on sen hallituksen jäsen.

Ilta-Sanomat kertoi eilen, että Sitran hallitus olisi jo päättänyt esittää kokoomuksen ex-puheenjohtajaa ja Suomen ex-pääministeriä tehtävään, mutta näin ei Uuden Suomen tietojen mukaan ainakaan virallisesti ole.

Sitran hallintoneuvoston työvaliokunta on pohtinut tänään nimitystä. Hallintoneuvosto päättää nimestä 11.9. Sitran hallituksen esityksestä.

Myös Sitran hallitus otti perjantaina tiedotteessaan kantaa julkiseen keskusteluun.

”Toisin kuin julkisuudessa on kerrottu, Sitran hallitus ei ole tehnyt päätöstä esityksestään Sitran yliasiamieheksi”, Sitra tiedottaa.

Eduskunnan alaisen Sitran hallituksen puheenjohtajana toimii kansliapäällikkö Martti Hetemäki valtiovarainministeriöstä. Hallintoneuvostoa johtaa sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

Sitra, koko nimeltään Suomen itsenäisyyden juhlarahasto, on ajatushautomo ja tutkimuslaitos. Sillä on pääomia noin 800 miljoonaa euroa.

Sitran nykyinen yliasiamies Mikko Kosonen jää eläkkeelle ensi vuodenvaihteessa. Hän on toiminut tehtävässä vuodesta 2008.

Sitran yliasiamiehen tehtävän houkuttelevuutta lisää korkea palkka. Kososen palkka on ollut Talouselämän tietojen mukaan 271 000 euroa vuodessa, eli 12 kuukaudelle jaettuna 22 583 euroa kuussa.