Kaapo Kakko, 18, on voittanut tällä kaudella maailmanmestaruuden alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisoissa sekä miesten MM-kisoissa.

Kultamitali kaulassaan Kakko muistutti, että kultaa oli tullut aiemmin jo viime vuoden huhtikuussa. Vain joukkuekaveri Henri Jokiharju on pystynyt vastaavaan, voittamaan U18, U20 ja miesten MM-kultaa.

- Joo, ja sitten lisätään siihen vuoteen muutama viikko, U18, niin yhden vuoden aikana tuli kolme, Kakko virnisti.

Kakon mukaan jännitys oli finaalin lopussa kova.

- Tiedettiin, että tulee tiukka peli, totta kai. Kyllähän nää finaalipelit on hienoja tiukkoja pelejä, niin kuin kuuluukin. Itsekin jännitin loppuhetkillä, kun olin tuolla penkillä. Jätkät hoiti hyvin sen lopun. Uskon, että oli hyvä meininki tuolla kotikatsomoissakin.

Loppusummerin soidessa Kakolle kävi erikoisesti.

- Mulla lensi maila päähän, kun otin kypärän pois. Ei nyt pahasti käynyt. Ei siinä paljon ehtinyt ajatella.

Kakko oli turnauksen alussa Suomen maalisankari. Turnauksen lopussa tärkeät maalit mätti kuitenkin Marko Anttila.

- Meni kyllä ihan oikealle jätkälle. On ollut ihan huikea kapteeni. Tosi iso jätkä tässä joukkueessa. Hienoa, että pisti tuon pelin poikki, kommentoi Kakko Anttilasta.

Jukka Jalonen valmennustiimeineen sai Kakolta kehut.

- Tosi hyvä valmentaja. Iso arvostus sinne. Hyvä joukkue vaatii hyvät valmentajat ja tietty huikean maalivahdin. Kaikki hoitivat hyvin hommansa, joukkue, valmennus ja Jukka. Ihan huikea suoritus.

Kakon mukaan U20 ja aikuisleijonien joukkueiden menestystekijä oli upea joukkuehenki.

- Tosi yhtenäiset joukkueet. Jos näitä pelejä haluaa voittaa, niin sitä tarvitaan. Meillä ei ollut mikään nimekäs nippu. Monta nimeä ei tiedetty Suomessa. Ei varmaan meikänkään nimeä, jos faijalta meni kysymään, että kuka on Kaapo Kakko. Mä uskon, että nyt on jäänyt mieleen.

Kakko myönsi kauden tulosten ylittäneen odotuksensa.

- En todellakaan odottanut tällaista. U20-kisat oli mun tavoite ja pelata Liigassa. Ihan hyvin pelasin Liigassa, U20-kulta ja nyt tämäkin vielä. Huikea vuosi.

Kakon loma jäänee lyhyeksi. NHL-ura odottaa. Kesällä jännitetään, tuleeko hänestä historian ensimmäinen suomalainen NHL:n ykkösvaraus.

- Buffalossa alkaa huomenna testit, mutta toivotaan, että hetken saisi juhlia. Huomenna en kyllä mene sinne, Kakko päätti.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Bratislava