Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) haluaisi, että kaikista raiskauksista määrättäisiin ehdoton vankeusrangaistus. Heinonen kirjoittaa blogissaan kokevansa, että raiskausten ja hyväksikäyttöjen rangaistukset ovat nykyisin liian lieviä.

- Aiheellisesti varsinkin tällaisten rikosten kohdalla moni meistä kokee, että ehdollinen vankeusrangaistus ei ole "kunnollinen" rangaistus. Itse olen valmis siihen, että kaikista lapseen kohdistuvista seksuaalirikoksista, mutta myös kaikista raiskausrikoksista, on uhri sitten lapsi tai aikuinen, tuomitaan tulevaisuudessa aina ehdoton vankeusrangaistus, Heinonen toteaa.

Heinonen kirjoittaa, että viime kesänä lakia tiukennettiin siten, että minimirangaistus lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä on neöjä kuukautta vankeutta.

- Mutta mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että näissä rikoksissa neljässä viidestä vankeustuomio langetettiin ehdollisena. Vähimmäisrangaistusmuutos ei siis käytännössä ole lapsen seksuaalisen hyväksikäytön kohdalla tuomioita "koventanut", kun ne kuitenkin on langetettu lähes yksinomaan ehdollisina. Myöskään törkeiden seksuaalirikosten kohdalla eivät rangaistukset ole koventuneet, Heinonen kirjoittaa.

Heinonen toivoo myös, että oikeusministeriö lisäisi voimavaroja merkittävästi rikoksen uhrien ja uhrien perheiden tukemiseen ja auttamiseen.