Kaisa Mäkäräisen alkukausi ampumahiihdon maailmancupissa on ollut vuoristoratamainen. Hän on saavuttanut joulukuussa kolme osakilpailuvoittoa, mutta Nove Meston viikonlopusta ennen joulunpyhiä tuli Mäkäräiselle täysi katastrofi.

Mäkäräinen oli perjantain pikakisassa 58:s ja lauantain takaa-ajossa 36:s. Sunnuntaina yhteislähdössä hän ampui ampui kuusi sakkoa ja oli tuloksissa 22.s.

Ampumahiihto on herkkä laji. Kolme perättäistä umpisurkeaan ammuntaan romahtanutta kisaa on Mäkäräiseltä silti harvinaisuus.

Ampumahiihdossa suomalaismenestys on tällä kaudella ollut täysin Mäkäräisen varassa. Hän taistelee kokonaiscupin voitosta, mutta muut suomalaiset taistelevat cupin kisoissa korkeintaan jämäpistesijoista.

Iloisempia suomalaisuutisia talvilajien maailmancupeista saatiin sunnuntaina yhdistetystä. Ilkka Herola oli Itävallan Ramsaun kisassa kymmenes, joka oli hänen kautensa paras sijoituksensa toistaiseksi. Muut suomalaiset eivät pisteille päässeet.

Herola on yhdistetyn maailmancupissa sijalla 22. Leevi Mutru on toiseksi parhaana suomalaisena sijalla 34.

Eero Hirvonen toipuu vielä huippukuntoon, mutta lupaavan viime kauden jälkeen suomalaismenestys on yhdistetyssä alittanut alkukaudella odotukset.