Kaisa Mäkäräinen alkaa olla huippuvireessä sopivasti olympiakisojen kynnyksellä. Sunnuntaina hän saavutti kauden ensimmäisen voittonsa ampumahiihdon maailmancupissa voitettuaan yhteislähtökisan Saksan Ruhpoldingissa.

Kaisa ampui kaksi sakkoa. Hän ohitti viimeisellä osuudella kisaa viimeisen ammunnan jälkeen johtaneen ja maaliin neljäntenä hiihtäneen Kanadan Rosanna Crawfordin ja päihitti loppukirissä Saksan Laura Dalhmeierin.

Crawford ampui puhtaasti. Toiseksi sijoittunut Dahlmeier ja kolmanneksi sijoittunut Tshekin Veronika Vitkova ampuivat Mäkäräisen tavoin kaksi sakkoa.

Mäkäräiselle palkintosija oli maailmancupissa kauden neljäs. Hän siirtyi maailmancupin kokonaispisteissä kärkeen.

Maailmancupissa kisataan vielä ensi viikolla Italian Anterselvassa. Sen jälkeen alkaa valmistautuminen Pyeongchangin olympiakisoihin.

MM-kisoissa Mäkäräinen on saavuttanut yhden kultamitalin, yhden hopeamitalin ja neljä pronssimitalia. Olympiakisoissa hän ei ole yltänyt mitaleille kertaakaan epäonnistuttuaan Vancouverissa 2010 sekä Sotshissa 2014.

Pyeongchangissa Mäkäräisellä on henkilökohtaisilla matkoilla neljä mahdollisuutta. Jos mitalia ei tule, voi sitä pitää häneltä alisuorituksena.