Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen epäonnistui täysin Kanadassa torstaina käydyssä normaalikisassa. Mäkäräinen oli kisassa vasta 48:s.

Mäkäräinen ampui kilpailussa peräti kuusi ohilaukausta, joista viisi tuli makuulta. Suomalaisen kilpailua voi luonnehtia totaaliseksi katastrofiksi.

- Vähän tyhjä olo. En oikein tiedä, että mitä osaisin selittää tekemisestäni, kun itsestäkin tuntuu, että ei nyt oikein ole mitään selkeää selitystä tulokseen. Molemmissa sekä ammunnassa että hiihdossa tunnuttiin olevan aika ulapalla tänään, Mäkäräinen sanoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Mäkäräisen hiihtovauhti oli myös poikkeuksellisen huonoa, sillä suomalainen oli hiihtoajoissakin vasta kisan 12:s.

- Hiihtoaikaan olin todella pettynyt, vaikka meno tuntui ihan hyvälle kropassa. Tosin monet, kuten norjalaiset viettivät tämän väliviikon korkealla, ja heillä tuntui olevan todella hyvä suksi myös, joten ehkä se selittää heidän kovaa panosta niin naisissa kuin miehissäkin, Mäkäräinen pohti.

Kanadan Canmoressa käydyn maailmancupin kisan voitti Norjan Tiril Eckhoff. Tshekin Marketa Davidova oli toinen ja Italian Lisa Vittozzi kolmas.

Surkeasta tuloksestaan huolimatta Mäkäräinen oli kisan paras suomalainen. Suvi Minkkisen sijoitus oli 60:s ja Laura Toivasen 83:s. Minkkinen ampui yhden sakon ja Toivanen peräti kuusi.

Suomen ampumahiihdon kansainvälinen menestys on tällä hetkellä täysin Mäkäräisen varassa.