Kaksi nettisivun ylläpitäjää on saanut syytteen viime vuoden Kaljakellunta-tapahtumasta, kertoo Helsingin Sanomat.

Syyttäjän mukaan nuoret miehet järjestivät Keravanjoella tapahtuman, joka olisi poliisin mukaan pitänyt jättää järjestämättä. Syyttäjän tulkinnan mukaan tapahtumaa esittelevän kaljakellunta.com-nettisivun ylläpitäjät olivat järjestäjiä, koska sivun keskustelupalstalla puhuttiin ja sovittiin tapahtumaan osallistumisesta.

Syyttäjä katsoo, että miehet syyllistyivät kokoontumisrikkomiseen, koska eivät tehneet kaljakellunnasta poliisille tapahtumailmoitusta. Kokoontumisrikkomuksesta voidaan tuomita sakkoihin.

Syytettyjen mukaan tapahtumalla ei ole järjestäjiä. He sulkivat nettisivun poliisin pyynnöstä ennen tapahtumaa, mutta Kaljakellunta ei peruuntunut tämän vuoksi.

Helsingin Sanomien mukaan tämän vuoden Kaljakellunnasta on keskusteltu muun muassa monissa netin yhteisöpalveluissa, kuten Facebookissa ja Irc-galleriassa. Myös Google Mapsissa ja Flickr-kuvapalvelussa on ollut tapahtumaan liittyvää sisältöä. Myös tiedotusvälineet ovat kertoneet tapahtumasta ja sen reitistä.

Keravanjoella on kelluttu vuosittain jo 13 kertaa. Kaljakellunta alkoi kaveripiirin tapahtumana 1997 ja on vähitellen paisunut yli tuhannen ihmisen tapahtumaksi.