Kanada varmisti lauantaina paikkansa jääkiekon MM-finaalissa Suomen vastustajana, kun se murskasi välierässä Tshekin 5-1.

Kanada on pelannut hyvin itselleen tyypillisen turnauksen: alussa oli vähän hakemista ja vaikeaa, mutta kun tosipelit alkoivat, alkoi Kanada pelaamaan. Sen sai karusti huomata Tshekki, jolla ei ollut lauantaina mitään jakoa.

- Ensimmäisissä peleissä emme olleet valmiit pelaamaan isolla jäällä. Peli oli lepsua ja emme olleet parhaimmillamme puolustuspäässä. Olemme kuitenkin oppineet paljon turnauksen aikana ja nyt tiedämme, miten meidän tulee pelata. Itseluottamuksemme on todella korkealla, Detroit Red Wingsin NHL-tähti Anthony Mantha sanoi Tshekki-ottelun jälkeen.

Mantha tietää Suomen vaarallisuuden. Venäjän NHL-tähdet eivät taipuneet Leijonien käsittelyssä sattumalta.

- Siitä tulee kova peli. Suomi pelaa tiivistä 2-3-träppia, kuten kaikki näkivät tänään pelissä Venäjää vastaan. Meidän pitää pystyä tekemään peliä ja olemaan vahvoina karvauspelissä, Mantha suunnitteli.

Kanada hävisi alkusarjassa Suomelle. Miten NHL-tähtiä pullisteleva Kanada pyrkii välttämään toisen vastaavanlaisen "vahingon"?

- Meidän pitää antaa painetta Suomen pakeille. Suomi on vahva joukkue kiekon kanssa. Karvauspelin kanssa pitää olla kova ja maalipaikat pitää käyttää hyväksi, Mantha sanoi.

Yllätyitkö siitä, että Suomi pystyi pudottamaan Venäjän?

- Kyllä ja en. Jääkiekkopeli pelataan jäällä. Suomi pelasi 2-3 träppiä, joten Venäjä ei onnistunut tekemään mitään. Jos voitat pelin 1-0, niin se oli täydellinen peli Suomelta, Mantha kehui.

Haastattelu: Ville Hirvonen, Bratislava