Valtapuolueiden pormestariehdokkaat keskittyivät HS-TV:n pormestaritentissä keskustan kritisoimiseen, mikä harmittaa Helsingin keskustan puheenjohtajaa Ville-Veikko Rantamaulaa. Hän kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan, että yhteinen vihollinen on valittu, mutta haukkumisen sijaan ”kannattaa katsoa peiliin”.

Helsingin kolmen suurimman puolueen pormestariehdokkaat Jan Vapaavuori (kok.), Anni Sinnemäki (vihr.) ja Tuula Haatainen (sd.) katsoivat HS-TV:n tiistain tentissä, että keskusta on kaupunkivihamielinen, ei ymmärrä Helsingin merkitystä Suomen talouskasvulle ja ajaa omia poliittisia tavoitteitaan Helsingin kustannuksella. Helsingin Sanomien toimittaja Joonas Laitinen kirjoitti kommentissaan, että ”pormestari­ehdokkaat löivät keskustaa kuin vierasta sikaa”.

Keskustan puoluehallitukseen ja puoluevaltuustoon kuuluva Rantamaula ihmettelee keskustavihamielisyyttä blogissaan.

–Voiko todellakin olla näin, että pormestariehdokkailla ei ole Keskustan haukkumisen sijaan keskusteltavaa esimerkiksi Helsingissä riehuvasta päiväkotien ja koulujen homeongelmasta, Keskuspuiston nakertamisesta, Länsi-metro fiaskosta tai muista helsinkiläisten arkeen liittyvistä tekijöistä? Vaikkapa siitä, että työttömiä on Uudellamaalla 7,4 % ja alle 25 vuotiaita 14,7 %. Lukemat ovat hälyttäviä ja keinot puuttuvat, hän kirjoittaa.

–Haukkumisen sijaan kannattaa katsoa peiliin ja keskittyä omaan tekemiseen.

Rantamaula kiistää pormestariehdokkaiden väitteen siitä, että keskustajohtoinen hallitus olisi halunnut jättää Helsingin seudun kehittämisen kokonaan sikseen.

–Saimme ajettua Helsinkiin ennätysvauhdilla muun muassa Raide-Jokerin, jossa toteutui Helsingin Keskustan pitkäaikainen tavoite. Pisara-rata olisi ollut järkyttävän kallis veronmaksajille siitä saatavaan hyötyyn nähden. Pisara-rataa ei kannata rakentaa ennen Tallinnan tunnelin myötä tulevia ihmisvirtoja, hän kirjoittaa.

–Näyttää siltä, että valtapuolueiden ympäristökupla on puhkeamassa ja todelliset betonipuolueiden arvot tulevat esille. Toivottavasti seuraavassa keskustelussa saadaan esimerkiksi yhteinen näkemys kivihiilen käytön lopettamisesta Helsingissä.

Lue myös:

IL: Valtapuolue vaihtumassa Helsingissä? – Vihreät taas suurin kyselyssä

Eva Biaudet pyrkii pormestariksi: ”Helsingin tulee olla vastavoima”

Näkökulma: Helsingin pormestarivaali on pimeä

Helsinkiin viisi pomoa, palkat 10 000 €/kk – Mutta kukaan ei vielä tiedä, miten heidät valitaan