Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) kokee, että viimeistään nyt hallituksen olisi aika herätä venäläisten kiinteistökauppoihin Suomessa.

Iltalehti kertoi tänään Suojelupoliisin epäilystä, jonka mukaan Venäjä ja venäläiset ovat ostaneet Suomesta kiinteistöjä sotilaiden käyttöön.

Lue lisää: ”Toimenpiteitä havaittu jatkuvasti” – IL: Supo epäilee Venäjän ostaneen Suomesta kiinteistöjä sotilailleen

– Nyt on hallituksen jo aika herätä ja antaa eduskunnalle muutosesitys EU- ja EFTA-maiden ulkopuolisten henkilöiden ja yritysten kiinteistökaupoista, sanoo Kymäläinen tiedotteessa.

Kymäläinen lausuu, että hallitus voi halutessaan lopettaa tällaiset kiinteistökaupat.

– Hyvä, että Supo on hereillä, mutta itse olemme Suomessa tämän tilanteen saaneet aikaiseksi – itse voimme myös laittaa sille pisteen, Kymäläinen jatkaa.

Kymäläinen on aiemmin tehnyt kansalaisaloitteen ja lakialoitteen samasta asiasta. Siinä esitettiin, että EU- ja EFTA-maiden ulkopuolisten henkilöiden ja yritysten kiinteistökauppojen hyväksymisestä ja kriteereiden täyttymisestä päättäisi aina kohteen sijaintialueen ELY-keskus, kuultuaan ja saatuaan viranomaislausunnot. Kymäläinen on sitä mieltä, että Venäjä on systemaattisesti ostanut kiinteistöjä Suomesta vuodesta 2007 lähtien.

– Lakialoitteessani ja sittemmin kansalaisaloitteessa oli hyvin perinpohjaisen valmistelun jälkeen kasassa toteuttamiskelpoinen lakiesitys laajoine perusteluineen, Kymäläinen sanoo.