Oppositiopuolue vihreiden kansanedustaja Touko Aalto kertoo Facebookissa maistelevansa heinäkuuhun asti vain alkoholittomia oluita. Aallon mukaan kyseessä on valmistautuminen Team Rynkebyn Pariisin-pyöräilyyn, mutta myös protesti hallituksen alkoholipolitiikalle, joka Aallon mukaan etenee täysin elinkeinopolitiikan ehdoilla kansanterveydestä piittaamatta.

Aalto ei hyväksy alkoholin vähittäismyynnin vapauttamista, limuviinojen lisäämistä kauppoihin ja käytännössä keskikaljan korvaamista neloskaljalla. Ravintoloiden ja pienpanimoiden osalta sääntelyn purkaminen on hänen mukaansa tervetullutta, mutta vähittäismyynnin vapauttaminen lisää alkoholin absoluuttista kulutusta ja sen myötä tulevia sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja.

–Jos mietin asiaa vain omalta kannaltani, kaikki alkoholipolitiikan vapauttaminen on tervetullutta. Elän etuoikeutetussa kuplassa, johon alkoholin aiheuttamat ongelmat eivät näy voimallisesti, hän sanoo

–On vastenmielistä ensin leikata heiltä, joilla on kaikkein vähiten ja sitten tehdä lainsäädäntöä, jonka negatiiviset vaikutukset näkyvät voimakkaimmin juuri heikoimmassa asemassa olevien ihmisten, heidän perheidensä ja asuinalueen arjessa. Lainsäätäjällä on vastuu säädettyjen lakien vaikutuksista yhteiskuntaan enkä voi hyväksyä lisääntyneitä alkoholikuolemia, valtavia kansanterveyshaittoja sekä lisääntyvää sosiaalista pahoinvointia, Aalto jatkaa.

Lisää aiheesta:

Havainto suomalaisten alkoholin käytöstä: ”Ei ole tarvetta vetää edellisen sukupolven överikännejä”

III-oluen poisto ruokakaupoista kummittelee alkoholilain luonnoksessa

Professori: Näyttö terveyshaitoista sivuutetaan toistuvasti Suomen alkoholipolitiikassa