Kansanedustaja James Hirvisaari (ps.) avautuu Facebookissa.Kuva: Uusi Suomi

Kansanedustaja James Hirvisaari (ps.) arvostelee Suomen oikeusjärjestelmää kovin sanoin.

– Kouvolan hovioikeus joutaisi meren pohjaan, mutta onneksi se siirretään edes Kuopioon. Tuomarit siis kannattavat raiskattujen tyttöjen ruoskimista hengiltä. Muulla tavoin tuomiota ei voi tulkita. Sairasta, sairasta, Hirvisaari kommentoi Facebookissa Kotkan kaupunginvaltuutetun Freddy van Wonterghemin saamaa tuomiota.

Hovioikeus päätti pitää voimassa van Wonterghemin käräjäoikeudessa saaman tuomion kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan.

Van Wonterghem kirjoitti muslimeja solvaavan kirjoituksen Uuden Suomen keskustelupalstalle kesällä 2011.

– Sehän oli sellainen letkautus oikeuden suuntaan viitaten omaan tapaukseeni. Päijät-Hämeen käräjäoikeus vapautti ja hovioikeus tuomitsi minut, Hirvisaari kommentoi Facebook-kirjoitustaan Uudelle Suomelle.

Hirvisaaren mielestä van Wonterghemin tuomio on ”oikeusmurha” ja ”aivan kieroon väännetty”.

– Tuomiota ei voi muuten tulkita kuin, että Kouvolan hovioikeuden tuomareiden mielestä raiskatun tytön ruoskiminen hengiltä on oikein, Hirvisaari sanoo.

Hirvisaari väittää, että oikeusjärjestelmässä arvovalta on kahdella ihmisellä – apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeella ja valtionsyyttäjä Mika Illmanilla.

– Tämä on aivan kestämätön tilanne. Nämä henkilöt ovat selvästi mielenmaailmaltaan aivan poliittisesti korruptoituneita, Hirvisaari sanoo.

Hirvisaari on huolestunut ja ”halveksuu tällaista toimintaa, että tukitaan kansalaisten suut”.

Uusi Suomi tavoitti Kalskeen ja Illmanin kommentoimaan Hirvisaaren syytöksiä.

– Aivan naurettava väite, Kalske sanoo.

Kalske kertoo saaneensa useita huolestuneita sähköposteja kansalaisilta Hirvisaaren Facebook-kirjoituksista, joissa Kalsketta ja oikeuslaitosta syytellään.

Hän kertoo lähettäneensä sekä eduskuntaan että perussuomalaisten puolueen johdolle sähköpostia Hirvisaaren Facebook-kirjoituksista.

– En muista 40-vuotisen urani aikana koskaan aiemmin kuulleeni, että parlamentin jäsenten taholta lainsäätöelimestä käytettäisiin tällaista kieltä suhteessa lainkäyttöviranomaisiin, Kalske sanoo.

– En todellakaan voisi vähempää välittää mitä Hirvisaari sanoo. Jätän tuollaiset kommentit omaan arvoonsa, Illman kommentoi.

Onko asiallista, että kansanedustaja ja lakivaliokunnan jäsen kirjoittaa tällaista?

– Ilman muuta on. Jos jonkun pitää arvostella, niin kansanedustajan nimenomaan pitää, Hirvisaari vastaa.

– Ei pidä hyssytellä. Pitää tarttua vallan väärinkäytöksiin mediassa ja oikeuslaitoksessa, hän lisää.

Lakivaliokunnan puheenjohtaja Anne Holmlund (kok.) ei pidä hyvänä, että lakivaliokunnan jäsenet tai kansanedustajat arvostelevat Suomen oikeuslaitosta julkisesti.

– Se ei varmasti mihinkään kovin hyväänkään johda. Itse en arvostelisi oikeuden päätöksiä julkisesti, Holmlund sanoo Uudelle Suomelle.