Entinen opettaja, kansanedustaja Timo Heinonen (kok) ihmettelee opettajien ammattiliiton OAJ:n toimintaa työtaisteluiden yhteydessä. Heinonen kysyy, miksi OAJ ylipäänsä on mukana työtaistelutoimissa, joita useat ammattiliitot ovat aloittaneet vastalauseena hallituksen aikeille helpottaa henkilöperusteista irtisanomista pienissä yrityksissä.

”Itse entisenä opettajana ja edelleen OAJ:n jäsenenä olisin ymmärtänyt paljon paremmin toimet vaikkapa opettajien ja lastentarhanopettajien palkkojen korottamiseksi vuosien saatossa ja saamiseksi oikealle tasolle kuin nämä toimet asiassa mikä ei käytännössä koske OAJ:n jäseniä juuri lainkaan. Voimia näytetään minusta nyt täydellisen väärässä paikassa ja väärään aikaan”, Heinonen kirjoittaa blogissaan.

”Minun oli vaikea esimerkiksi itse ymmärtää ja hyväksyä sitä, että OAJ halusi kieltää opettajia jakamasta koululla sinne lapsille tuotua ruokaa. Opettajien ammattijärjestö siis kannusti opettajia rikkomaan perusopetuslain 31 §:lää, missä yksiselitteisesti todetaan, että ’opetukseen osallistuvalle on annettava jokaisena työpäivänä tarkoituksenmukaisesti järjestetty ja ohjattu, täysipainoinen ateria’”, Heinonen jatkaa.

Heinonen kertoo Uudelle Suomelle viittaavansa OAJ:n tiedotteeseen, jossa kielletään opettajia tekemästä lakonalaista työtä. OAJ korosti, että ”OAJ:n jäsenten on pitäydyttävä vain omissa työtehtävissään” eikä esimerkiksi opettajien tule tehdä ruokahuoltoa, vaikka se lakon takia keskeytyisikin. LUE LISÄÄ: OAJ: Emme tee lakonalaista työtä – opettajat eivät järjestä koulujen ruokailua

Heinosen mielestä työtaistelutoimet ovat ylimitoitettuja itse hallituksen esitykseen nähden.

”Asia mistä riidellään on kuitenkin pieni eikä se todellakaan anna edes oikein oikeutusta tällaisiin toimiin. Ja siksi nyt pitääkin etsiä tie puolin ja toisin tällaisesta nokittelusta. Lakkoilu vaarantaa pahimmillaan talouskasvuamme ja myös monen edelleen työttömänä olevan työllistymistavoitteet vaikeutuvat. Tuoreimmat työllisyysluvut kertoivat, että emme enää ole 72 prosentinkaan työllisyysastetavoitteessa ja tätä menoa saamme haudata myös toiveet hyvinvointiyhteiskunnan kannalta välttämättömästä 75 prosentin työllisyysasteesta”, Heinonen kirjoittaa ja kannustaa työmarkkinajärjestöjä etsimään ratkaisua kiistaan.

LUE MYÖS:

Opettajien protesti ihmetyttää yrittäjiä: ”Mistä näissä operaatioissa todella on kyse?”

Li Andersson tylyttää: ”Missä olivat huolestuneet yrittäjät kun lapsilisiä ja kansaneläkkeitä leikattiin?”

Jupakka JHL:n lakosta: ”Tästä bluffista on vain katsottava läpi”

Ay-johtaja tulistui lakko-operaatiosta: ”Suomen Yrittäjät syyllistää naisia”