Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä arvostelee EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin neuvonantajaa Aura Sallaa (kok.) poliittisesta pelistä ja harkintakyvyn pettämisestä.

Kokoomuslainen Salla arvostelee Uuden Suomen haastattelussa näkyvästi Kärnän puoluetoveria, pääministeri Juha Sipilää. Sallan mukaan Sipilä on jättänyt käyttämättä tilaisuuden vaikuttaa EU-politiikkaan. Lue lisää: ”Suomen pääministeri ei johda” – Junckerin kokoomuslainen neuvonantaja arvostelee Juha Sipilää

Kärnä on tuohtunut korkeassa EU-asemassa olevan Sallan arvostelusta.

– Aura Sallan julkinen arvostelu Suomen pääministeriä kohtaan osoittaa äärimmäisen huonoa harkintaa henkilöltä, joka on tärkeässä asemassa komissiossa. Kyseessä on puhdas politiikka, jonka avulla Salla aikoo ratsastaa kokoomuksen puoluevaltuuston johtoon. Arvostelu on myös epäreilua, sillä pääministeri on ollut äärimmäisen aktiivinen useissa tärkeissä EU-kysymyksissä, Kärnä puolustaa puolueensa johtajaa.

Hänen mukaansa ”Sipilä on esimerkiksi linjannut, että Suomi tavoittelee suhteellisesti suurempaa osuutta maatalous- ja koheesiopolitiikan rahoista”.

– Tämähän ei kokoomukselle käy, vaan Katainen, Virkkunen ja Salla ajavat unionissa yhdessä maatalouden ja aluekehityksen kylmää tappolinjaa.

Kärnä kehottaa tiedotteessaan Sallaa keskittymään oman työnsä hoitamiseen ja pitämään omassa toiminnassaan mielessä myös Suomen edun.

– Brysseliin siirtyvät kokoomuslaiset näyttävät kaikki lähtökohtaisesti unohtavan, mistä maasta he ovat sinne tulleet ja mitä arvoja heidän tulisi siellä edustaa. Salla voisikin keskittyä ohjeistamaan Junckeria, että Suomi vastustaa lähes yksimielisesti EU:n liittovaltiokehitystä. Komission puheenjohtajaa voisi myös kehottaa puuttumaan niihin vakaviin oikeusvaltioongelmiin, joita meillä on tällä hetkellä Puolassa, Unkarissa ja viimeisimpänä Espanjassa, Kärnä jatkaa.

Kaksikko väittelee asiasta Twitterissä.