Kansanedustaja Jussi Saramo on asettautunut ehdolle vasemmistoliiton varapuheenjohtajaksi. Vasemmistoliiton puoluekokous järjestetään marraskuun puolivälissä.

Saramo kertoi ratkaisustaan sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja puolueen entinen puheenjohtaja Paavo Arhinmäki oli vedonnut häneen julkisesti.

LUE MYÖS:

Ensimmäisen varapuheenjohtajan paikka on avoinna, sillä tuleva ministeri Hanna Sarkkinen kertoi hiljattain, ettei aio asettua ehdolle tehtävään. Sarkkinen perusteli ratkaisuaan perheenlisäyksellä ja tulevalla ministerinpestillä. Puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson jatkanee tehtävässään.

Saramo kertoo Facebookissa kieltäytyneensä aluksi pyynnöistä lähteä ehdolle, sillä hänelle on hiljattain tullut perheenlisäystä.

”Koska pyyntöjä ja kannustusta lähteä ehdokkaaksi tuli joka puolelta maata, lupasin vielä pohtia asiaa”, Saramo kirjoittaa.

Saramo on Paavo Arhinmäen kanssa samoilla linjoilla siitä, että puolueen ensimmäisen varapuheenjohtajan on hyvä olla kansanedustaja. Muut varapuheenjohtajistoon ehdolla olevat eivät ole eduskunnassa.

Puolueen kolmea varapuheenjohtajan pestiä hakee yhteensä kuusi henkilöä. Saramon ohella ehdolla ovat Jouni Jussinniemi, Joona Mielonen, Minna Minkkinen, Janne Nieminen ja Janne Parkkila.

LUE MYÖS: